Springen naar inhoud

HRS absorptietoren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Deleteplz

    Deleteplz


  • >25 berichten
  • 36 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 15 december 2010 - 14:46

Hey,

Ik studeer momenteel chemie met afstudeerrichting procestechnologie en ik moet een paper schrijven over de industriele productie van zwavelzuur. Nu ik heb hiervoor contact opgenomen met tessenderlo chemie, die 1 van de grootste zwavelzuurproducenten in Belgie is. Ik zit nu wel nog met een vraag ivm een HRS absorptietoren.

Nadat uw zwaveldioxide is omgezet of toch zo goed als omgezet is naar zwaveltrioxide gaat dit naar de HRS absorptietoren. Nu ik weet wel dat daar uw zwaveltrioxide wordt opgelost in zwavelzuur om zo meer zwavelzuur te maken, en dat het aangevoerde zwavelzuur in de absorptietoren word verdund met water omdat er anders oleum ontstaat. Mijn vraag is nu eigenlijk, ik kan mij moeilijk inbeelden hoe het er vanbinnen in die toren aan toe gaat. Hoe ziet de constructie eruit en langs waar komt zwaveltrioxide binnen, langs waar gaat het overgebleven zwaveldioxide weg en langs waar komt het zwavelzuur binnen?

Dank bij voorbaat,

Jo

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures