Springen naar inhoud

Christendom en Hindoeďsme zoek de verschillen


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

-Frankenstein-

  -Frankenstein-


 • >250 berichten
 • 385 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 december 2005 - 14:38

Overeenkomsten tussen het Christendom en het Hindoeisme

De Gedragscodes
De gedragscodes die de Hindoes kennen, lijken veel op de gedragscodes van de Christenen. Alleen menen Christenen dat je met "afwijkingen" barmhartig en genadig moet omspringen.

Eenheid: in bijbelse context en in Hindoe-context...
Christelijke, bijbelse eenheid wordt door Jezus in Johannes 17:21 alsvolgt omschreven: 'opdat zij allen één zijn, gelijk Gij, Vader in mij, en ik in U; opdat ook zij in ons één zijn.'

Een eenheid tussen God de Vader, Zijn Zoon Jezus én Zijn Lichaam (=mensen die Jezus aannemen!) en wel door Gods Heilige Geest. Deze eenheid mag overigens niet verward worden met de onbijbelse -maar wel door Christenen gehanteerde- 3-eenheid; deze 3-eenheid is onbijbels én heidens.
De Hindoes kennen natuurlijk niet de bovenstaande "personen", maar wel een vergelijkbaar soort eenheid, namelijk tussen Brahman, Atman, Shiva en Vishnu. De eenheid die door deze personen gevormd wordt, zien de Hindoes echter meer als "een krachtveld".

De Rooms-Katholieke -en onbijbelse- drie-eenheid lijkt misschien wel een beetje op de eenheid van de Hindoes. Gezien de niet-Christelijke achtergronden en samensmeltingen met het Katholicisme is het zeer goed mogelijk, dat de Rooms Katholieken "geleend hebben" uit het Hindoeisme...

http://hindiwood.com...asp?id=5&page=9

De Hindoes hebben verschillende namen voor God: het Al, de Ene, de Almachtige, de Oneindige, Brahmaan. Dit is het Om-teken, het symbool van God. Voor de hindoe staat onomstotelijk vast dat God alles kan. Hij heeft niet alleen de wereld geschapen, maar zorgt er ook voor dat die kan blijven bestaan. God laat mensen, dieren en planten sterven, maar ook telkens weer opnieuw geboren worden. Al die verschillende gezichten van God, al die krachten noemen de Hindoes ‘aspecten van God’. En die aspecten hebben ook weer namen gekregen. God als schepper noemt men Brahmaan, God als onderhouder van de wereld Vishnu en God als vernietiger en vervanger, Shiva. Er zijn nog veel meer aspecten, maar deze drie zijn wel de belangrijkste. Alle aspecten van God worden door de Hindoes aanbeden. Dat wil zeggen, de hindoe kist er meestal één uit en vereert die. Vaak is dat Vishnu of Shiva. Door al dien namen lijkt het of de hindoe verschillende goden aanbidt. Dat is niet juist, want er wordt maar één God mee bedoeld.

Iedereen heeft een ‘stukje’ God in zich.

God is overal, zegt de hindoe. In de bloemen, in de wolken, in de bergen en zeeën, in de dieren en in de mensen. Iedereen en alles draagt een ‘stukje God’ met zich mee.

Hindoes geloven dat God soms een menselijk lichaam aanneemt en naar de aarde komt om orde op zaken te stellen. Ze noemen dat incarnatie (=vleeswording). Rama en Krishna zijn de bekendste incarnaties van God. Maar er zijn ook Hindoes, die zeggen dat Rama en Krishna niet echt op aarde zijn geweest, maar verzonnen figuren zijn. Dat het beeldverhalen zijn die je op een begrijpelijke manier iets vertellen over het grote mysterie van God.

http://mediatheek.th...r011/Geloof.htm

-----------------

Het Hindoeisme en het Christendom lijken haast wel de dezelfde God te kennen in tegenstelling tot Allah die een grote afstand bewaart en zich evenals Jahweh verschuilt achter allerlei regels.

-----------------

Er is slecht Eén Waarachtige God (Johannes 17:3; 1Johannes 5:20) die de God en Vader is van Jezus Christus en de God en Vader van ons allen (Johannes 20:17). Niemand heeft God ooit gezien, noch Zijn stem gehoord, noch kan Hem ooit zien. Hij verblijft in een ontoegankelijk licht en alleen deze God is onsterfelijk (1Timoteüs 6:16). Hij verleent aan allen die Hem gehoorzamen de mogelijkheid om zonen Gods te worden (Romeinen 8:14; Galaten 4:5-6; Hebreeën 2:19; 1Johannes 3:1-2; zie Hebreeën 5:9) en dus elohim (Zacharia 12:8) of theoi. Daarom is God Eén.

http://www.sign2god....heid-Jezus.html

----------------

Als zoon wordt omgezet in reincarnatie en vader in eenheid en Jezus Christus als goddelijke incarnatie en gehoorzamen in een worden

Dan krijg je:

Er is een waarachtig God die de God en Eenheid is van de Goddelijke Incarnatie en de God en Eenheid van ons allen. Niemand heeft God ooit gezien, noch Zijn stem gehoord, noch kan Hem ooit zien. Hij verblijft in een ontoegankelijk licht en alleen deze God is onsterfelijk. Hij verleent aan allen die een worden de mogelijkheid om reincarnaties Gods te worden (onsterfelijk).

Daarom is God Eén.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

The Don

  The Don


 • >1k berichten
 • 1259 berichten
 • VIP

Geplaatst op 15 december 2005 - 12:08

Dit wordt al besproken in het volgende onderwerp:

http://www.wetenscha...showtopic=16757

*slotje*
Filosofie is een spel, de wetenschap is de scheidsrechter.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures