Springen naar inhoud

onderzoeksopdracht ivm bieren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

jo5694

    jo5694


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 januari 2011 - 17:12

Hallo,

Ik zit in mijn laatste jaar secundair onderwijs. Wij moeten elk een onderzoeksopdracht doen. Ik heb gekozen om iets te doen met bieren. Ik wil gaan onderzoeken welke bieren er het gezondst zijn en welke minder gezond, dit adhv alcoholpercentage (wat makkelijk te vinden is), suikergehalte van het bier, calorieŽn, vitamines B, oestrogenen, mineralen en mss nog andere stoffen die erin zitten en interessant zijn om te vergelijken met andere bieren. Maar dit is echter niet zo makkelijk te vinden als ik dacht, daarom had ik gehoopt dat er hier iemand mij zou kunnen helpen of eventueel me zeggen waar ik het best zou zoeken.

Alvast bedankt voor de hulp

groeten
jonas

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Ronnie_CF

    Ronnie_CF


  • >250 berichten
  • 723 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 januari 2011 - 19:02

Als je die zaken wilt kennen zal je ze zelf moeten bepalen denk ik...

#3

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 4049 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 16 januari 2011 - 00:42

Ik zal beginnen met het lezen van etiketten en opzoeken wat er in de grondstoffen zitten.

daarna veel analyses doen.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!

#4

R.Dirrix

    R.Dirrix


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 januari 2011 - 15:33

Allereerst is nu de vraag of het gaat om hetzelfde bier type, maar dan van bijvoorbeeld andere merken?

Dat is ontzettend lastig uit te zoeken. Suikergehalte zal na iedere vergisting bijna exact hetzelfde zijn omdat ze normaal doorvergisten tot een bepaalde plato is bereikt. Dit zal ergens rond de 3 plato liggen, tot ongeveer 5 brix (%opgeloste saccharose +/- andere refractie beinvloedbare substanties) , maar pin me hier niet op vast.

Alcohol percentage ligt rond de 5 % en is niet persť een graad voor de voedingswaarde van bier.

In feite wordt bij iedere Nederlandse brouwerij gebrouwen volgens nederlandse wetgeving, dwz dat bier voor 70% uit uit malt vergistbare suikers moet bestaan. Normaal voegen ze niet veel extras toe.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures