Springen naar inhoud

fysiologisch zout en bacterie kweken


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Faab

  Faab


 • 0 - 25 berichten
 • 3 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 februari 2011 - 17:35

Hallo,

Voor mijn profielwerkstuk heb ik het over de bacterie dodende werking van toiletblokken. Nou hebben we de proef al een keer gedaan, maar de resultaten waren niet duidelijk genoeg om er een conclusie uit te trekken. Dus moeten we het opnieuw doen met hogere concentraties. Nou is het probleem dat ik bij het entten van de bacterien niet goed genoeg heb opgelet, hoe mn begeleider het had gedaan. Ik heb verder geprobeerd om er informatie over te zoeken maar ik vind het nergens. [KOUD]

Het probleem is; ik heb nu de e. coli bacterie, de platen met voedingsbodem en de concentraties. Hoe moet ik het dan verder aanpakken?
Mijn begeleider zei dat ik als eerst moest beginnen met het fysiologisch zout te maken. Dit heb ik gedaan maar wat ik er verder mee moet doen is voor mij onbekend. Ik wil namelijk de e coli die ik nog heb, vermeerderen zodat ik het over meerdere platen kan entten.

In het kort, wat moet ik met fysiologisch zout en e. coli bacterie doen, zodat ik de e coli kan vermeerderen en kan entten op mn voedingsbodems(ruwweg 50 platen bedekt met 15g bodem) ? (het zou handig zijn als iemand mij kon beantwoorden hoeveel fysiologisch zout oplossing ik moet hebben om e. coli te vermeerderen)

Kan iemand mij misschien helpen?

Veranderd door Faab, 01 februari 2011 - 17:37


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Karen.N

  Karen.N


 • 0 - 25 berichten
 • 14 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 februari 2011 - 20:35

Als je zegt dat je de E-coli al hebt dan veronterstel ik op een eerste voedingbodem of in een oplossing ?

Nu ik denk dat het de bedoeling is om enkele bacteriŽn van deze voedingsbodem op te lossen in je fysiologische oplossing. (fysiologisch om de bacteriŽn niet te beschadigen ivm osmolariteit)

En dan kun je bijvoorbeeld een druppel van deze fysiologische oplossing met bacteriŽn op al je entplaten een kolonie maken. deze druppel kun je uitsmeren met steriele entnaald en dergelijke. Wel niet overdrijven in de hoeveelheid fysiologische oplossing anders krijg je geen zichtbare kolonies doordat ze niet vastgehecht zijn aan de voedingsbodem.

Als je E-coli zich al op een voedingsbodem bevindt, dan kun je met een (vooraf steriel gemaakte) entnaald de kolonies ook zo overenten op je plaat.

#3

Faab

  Faab


 • 0 - 25 berichten
 • 3 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 februari 2011 - 21:17

Ik heb de E-Coli in een reageerbuisje. Ik moet de E coli bacterie op mn voedingsbodem entten. Maar ik heb geen idee wat ik met het fysiologisch zout moet doen.

#4

ceitwa

  ceitwa


 • >250 berichten
 • 365 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 01 februari 2011 - 21:26

ik zou verschillende FZ buizen maken met daarin verschillende conctratie toiletblok spul erin
dan een buis met ecolie beenten en dan daaruit steriel een halve ml aan de buizen met toiletblok spul toevoegen en die een uur op 37 graden zetten en daarna uitenten op platen dan weet je wat de laagste concetratie is die na een uur alles gedood heeft.

van die concentratie zou ik een reeks van 6 buizen maken waarin ik weer ecoli ent en dat een meteen doorente. de volgende na 10 min dan 20 min enz dan weet je hoelang het duurt voor die concentratie dodelijkis

een wc spoel je tenslotte maar kort door maar in de pot blijft altijd wat staan

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures