Springen naar inhoud

[scheikunde] Chemische tuin


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Chemischetuinmeisjes

    Chemischetuinmeisjes


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 februari 2011 - 10:30

Hallo, wij zijn bezig met een verslag over ons EXO practicum.
Wij hebben een chemische tuin gemaakt, maar waar we blijven steken is de theorie die erbij hoort. we hebben enkele engelse sites gevonden maar we komen er niet uit. Meest van deze sites gebruiken namelijk engelse termen die wij echt niet begrijpen. Zou iemand ons kunnen helpen en eventueel wat kunnen vertalen naar normaal nederlands? Dan zouden wij je echt enorm dankbaar zijn! Als je zonder deze site de theorie ookal begrijpt, zou je deze dan misschien uit kunnen leggen?

Dit hebben wij momenteel zelf al, helaas moet het uitgebreider en met meer scheikundige termen en reacties. Daar zouden wij graag hulp bij krijgen!'

Dit hebben wij nu:
Hoe werkt een chemische tuin?
Zodra we een stof in de oplossing van waterglas en gedestilleerd water gooien, kristalliseert de stof. Het stofje vormt stalagmieten op de bodem van het bekerglas en groeit dan omhoog. Deze stalagmieten zijn onoplosbaar. De stoffen die we gebruiken voor de chemische tuin zijn metaalzouten, deze lossen op in een oplossing van waterglas en gedestilleerd water. Dan ontstaat er neerslag, om het kristal komt een membraan te zitten. Doordat de osmotische druk stijgt zal het membraan breken, dan kan er weer neerslag ontstaan en zal er weer een membraan om het kristal komen. Dit zal zich heel vaak gaan herhalen. Telkens als het membraan breekt groeien de stengels een stukje verder. Er ontstaat een chemische tuin.


Deze site hebben wij gevonden:
http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A4044845

Met vriendelijke groet,
Eva Luna en Anouska ;)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures