banen en opleidingen

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 17

banen en opleidingen

Ik zit nu op Mbo niveau 4 en ik doe Vwo via het Loi. Ik heb de volgende vakken waar ik later iets mee wil doen : Wiskunde B en D, Natuurkunde, Scheikunde en Algemene natuurwetenschappen. Als ik nog tijd over heb wanneer ik hiermee klaar ben zou ik ook biologie er bij kunnen nemen als ik daar wat leuks mee kan doen. Welke studies zou ik kunnen doen op WO niveau en welke banen zijn hierop gericht?

Alvast bedankt.

Berichten: 87

Re: banen en opleidingen

Dat zijn nog al wat opleidingen en banen. Ik zou schatten dat ongeveer 70% van alle opleidingen op elke universiteit wel iets te maken hebben met de vakken die jij aangeeft, en dat ongeveer 60% van alle banen op de wereld daar iets mee te maken hebben…

Welk vak vind je het leukste van alle bovengenoemde?

Berichten: 17

Re: banen en opleidingen

Het leukste vak vind ik scheikunde, daar wil ik in elk geval wat mee doen.

Wat mij bekend is zijn alleen procesengineer (chemische technologie) en analist(analystisch)

opleiding chemie of chemicus lijkt mij heel interessant maar ik weet niet wat ik daar mee kan worden. Ik heb ook gelezen dat daar niet heel veel werkgelegenheid naar is, behalve procesoperator dan maar dat lijkt mij niet zo leuk.

Berichten: 87

Re: banen en opleidingen

Een technische opleiding (TUDelft, Eindhoven) is zeker aan te raden wat betreft werkgelegenheid en salaris. Scheikundige technologie (Chemical Engineering) is dan bijvoorbeeld een optie. Vergis je niet in de naam van deze opleiding; er komt namelijk meer wiskunde en natuurkunde aan bod dan scheikunde. Een specialisatie binnen deze opleiding is inderdaad procestechnologie, maar er zijn ook andere richtingen binnen deze opleiding.

Met een WO opleiding scheikunde op zak kan je ook heel veel. Veel mensen blijven in wetenschap werken, maar veel mensen ook niet. Mensen met een scheikunde achtergrond werken overal: chemische bedrijven (bv. DSM), pharmaceutische bedrijven (bv. Organon), voedseltechnologie (bv. Unilever), coatings (bv. Akzo Nobel), wapens en explosieven (bv. Defensie), energie bedrijven (bv. Shell), en vele anderen. Er zijn veel specialisaties binnen scheikunde, en deze hebben potentieel allemaal een verschillende toepassing in het bedrijfsleven.

Wees niet te bang voor een baan, maar doe vooral een studie die je leuk lijkt. "Beta-opleidingen" en technische opleidingen hebben relatief een goed vooruitzicht in de werkgelegenheid.

Berichten: 17

Re: banen en opleidingen

okee dankjewel, hier heb ik wat aan

Reageer