Springen naar inhoud

- - - - -

Dag van de Chemie 2011 (zaterdag 21 mei)


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Jorim

    Jorim


  • >5k berichten
  • 5122 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 03 mei 2011 - 21:27

style="float: left;padding-right: 1px;" />Op zaterdag 21 mei organiseert VNCI (De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie) de zeventiende editie van de Dag van de Chemie. Een groot aantal chemiebedrijven, kennisinstellingen, waterschappen, laboratoria en andere instellingen gevestigd door heel Nederland, die veel met chemie te maken hebben, toont tijdens deze dag hoe het er in de praktijk aan toe gaat.
Tijdens deze dag kan een ieder door workshops, rondleidingen en demonstraties over de schouder van de onderzoeker mee kijken naar de producten van morgen, en ervaren hoeveel aandacht de chemische sector besteedt aan veiligheid en de zorg voor een goed milieu.

Voor meer informatie en de exacte activiteiten, bezoek de website dagvandechemie.nl.

Voor wie
De Dag van de Chemie is geschikt voor jong en oud. Ook scholen maken vaak gebruik van deze dag om met leerlingen eens een kijkje te nemen achter de poorten van een chemiebedrijf, in een laboratorium of bij een waterschap. Deelnemende bedrijven en instellingen geven in hun activiteitenoverzicht vaak aan of zij een speciaal kinderprogramma hebben. dagvandechemie.nl/activiteiten/

De Dag van de Chemie - voorafgaande jaren
De Dag van de Chemie is een initiatief van de VNCI. Dit tweejaarlijkse evenement is de opvolger van de bekende Open Dag Chemie, die 14 keer is gehouden. In 2006 vond voor het eerst de Dag van de Chemie in deze brede opzet plaats. Er kwamen toen 30.000 bezoekers op 50 locaties kennismaken met de chemie. In 2008 trok de Dag van de Chemie maar liefst 40.000 bezoekers en namen 60 bedrijven deel aan het evenement. De Dag van de Chemie valt dit jaar samen met het Jaar van de Chemie en is daarom extra feestelijk.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures