Springen naar inhoud

- - - - -

Dag van de Chemie trekt 58.000 bezoekers


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Jorim

    Jorim


  • >5k berichten
  • 5126 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 23 mei 2011 - 22:02

Dit weekend organiseerde de Vereniging voor de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) de zeventiende editie van de Dag van de Chemie. Zeventig chemiebedrijven, onderzoekinstellingen, waterschappen en laboratoria in heel Nederland openden hun deuren voor het publiek. Dit jaar trok de Dag van de Chemie maar liefst 58.000 bezoekers.

Een kijkje in de keuken
Tijdens de Dag van de Chemie heeft jong en oud een kijkje kunnen nemen in de keukens van verschillende chemiebedrijven. Organisaties als Shell, Akzo Nobel, Dow en Vitens maar ook kleinere chemische bedrijven organiseerden workshops, rondleidingen en demonstraties om de bezoekers kennis te laten maken met hun organisatie. DSM in Zwolle plaatste zelfs voor de Dag van de Chemie een bobsleebaan, en toonde haar bezoekers op welke manier ze hebben meegewerkt aan de olympische bobslee. De chemieorganisatie Kemira Chemsolutions, gevestigd in een woonwijk, legde de nadruk tijdens de Dag van de Chemie op een heel ander thema; namelijk op het thema veiligheid. Omwonenden hebben kunnen ondervinden op welke manier Kemira de veiligheid waarborgt.

Groot succes
De Dag van de Chemie, een tweejaarlijks evenement, was dit jaar extra bijzonder, omdat de Verenigde Naties 2011 hebben uitgeroepen tot International Year of Chemistry. De Dag van de Chemie trok in 2008 40.000 bezoekers en er namen 60 bedrijven deel aan het evenement. "Ten opzichte van de vorige editie is het evenement alweer enorm gegroeid", aldus Colette Alma, algemeen directeur Vereniging van de de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI). "Wij zijn erg blij dat we Nederland een leuke dag hebben kunnen bieden en hopelijk hebben wij een groot aantal mensen kennis kunnen bijbrengen over hetgeen zich afspeelt in deze waardevolle sector".

Over de dag van de chemie
De Dag van de Chemie is een initiatief van chemische bedrijven en instellingen en wordt gecoördineerd door de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI). De Dag van de Chemie wordt mede georganiseerd om de kennis over de sector bij het grote publiek te vergroten en de belangstelling van jongeren voor chemie te stimuleren. Met de Dag van de Chemie wil de VNCI laten zien hoe bijzonder en waardevol deze industrie is voor Nederland, nu en in de toekomst. Zo zorgt de chemiesector in Nederland voor 65.000 banen, is zij goed voor een omzet van 47 miljard euro en draagt de sector voor ongeveer 3% bij aan het Bruto Binnenlands Product.

De Dag van de Chemie is niet, zoals gebruikelijk, in 2010 georganiseerd, maar gepland in 2011, zodat deze dag samenviel met het International Year of Chemistry. Meer informatie: www.jaarvandechemie.nl

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures