Springen naar inhoud

- - - - -

Chemieloop ivm internationaal Jaar van de Chemie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Jorim

    Jorim


  • >5k berichten
  • 5122 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 10 augustus 2011 - 22:16

Op zaterdag 10 september organiseert de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) de Chemieloop. Dit hardloop evenement vindt plaats in de omgeving van Terneuzen en wordt georganiseerd in het kader van het internationale Jaar van de Chemie. De Chemieloop is bedoeld om lopers, toeschouwers en omwonenden te laten beleven dat chemie fascinerend is en een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven. Zo is chemie nodig voor het produceren van energiedrankjes, het vervaardigen van speciale loopmaterialen en zorgt een chemisch proces in je lichaam er tijdens het sporten voor dat het gelukshormoon endorfine vrijkomt.

Parcours
Het unieke parcours loopt over het terrein van Dow Chemical, door natuurgebied langs de Westerschelde en door een sluizencomplex. Doordat het sluizencomplex 24 uur per dag in bedrijf is, is het parcours variabel. De finish is op de Markt in Terneuzen. Hardlopers kunnen zich voor drie afstanden inschrijven: de halve marathon van Dow, de 10 kilometer van AkzoNobel en de DSM KidsRun (tot 12 jaar) . Daarnaast is er voor collega's die de loop samen willen doen de speciale Eastman Businessloop. Voor deelname wordt een kleine bijdrage gevraagd. Deze varieert van 3,- voor de KidsRun tot 12,50 voor de halve marathon.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.chemieloop.nl.

Save the date: zaterdag 10 september
De chemieloop wordt mede georganiseerd om bezoekers te laten zien dat chemische processen belangrijk zijn voor veel dagelijkse activiteiten. Door middel van de chemieloop laat de VNCI zien hoe waardevol deze industrie is voor Nederland. Zo zorgt de chemiesector in Nederland voor 64.000 banen, is zij goed voor een omzet van 47 miljard en draagt de sector voor ongeveer 3% bij aan het Bruto Binnenlands Product. De VNCI nodigt u van harte uit om zaterdag 10 september aanwezig te zijn tijdens de chemieloop. Op deze dag zal het ook mogelijk zijn om onder andere te spreken met de directeur van de VNCI...

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures