Springen naar inhoud

Ongewenste neerslagreactie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Sudoku_CF

    Sudoku_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 november 2011 - 12:35

Hallo,

Ik ben bezig met een UV/VIS meting van een polysacharidesulfaat in aanwezigheid van natriumalginaat (oplossingen zijn in water). Er wordt een kleur reagens van dimethylmethyleen blauw (dit maakt het detecteerbaar bij 530 nm) bereidt die op pH 1,5 wordt gebracht met mierenzuur.

Deze info komt uit een voorschrift en er staat verder niet bij waarom de pH zo laag moet zijn. (voorschrift mag aangepast worden)

In ieder geval wanneer ik het reagens samenvoeg met de monster/standaard oplossingen is na enkele minuten een neerslag zichtbaar van een soort gel-achtige klontjes. Ze verdwijnen weer na goed schudden, maar keren daarna weer net zo snel terug.

Ik ben zelf bang dat de neerslag door het alginaat komt, maar het probleem is dat het alginaat in het monster zit en ik deze er dus niet uit kan halen. Alginaat is een erg groot natuurlijk molecuul en heeft dus ook geen vaste molmassa.

Weet iemand hoe ik dit kan oplossen (misschien wat theorie achter de reacties)?Alvast vriendelijk bedankt.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures