Springen naar inhoud

[scheikunde] Vraagstuk Fluorimetrie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

arabica

    arabica


  • 0 - 25 berichten
  • 11 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 december 2011 - 12:58

Hoi iedereen. Ik zit hier met een vraagstuk waarvan de uitkomst 38ppm moet zijn. Nu hebk alles geprobeerd maar kom het precies niet uit.
Ik zal de opgave hier even neerzette.

10,0g van een kippemonster word geextraheerd en het extract wordt behandeld en verdund tot 500mL. Hiervan neemt men 10,0ml en voegt men hierbij 1,00ml water. Het geleten signaal is 45(na instelling op 0 met geschikte blanco). Bij een tweede 10,0ml pipetteert men 1,0 ml standaard riboflavine oplossing (5.0 ppm). het signaal is nu 75.Bereken het riboflavinegehalte in het kippemonster ( in ppm).


Dit is dus de opgave, ik zal hier even zegge hoe ik denk hierbij te werk te moeten gaan. Aan gezien dat er riboflavine moet gemeten worden en het tegelijkertijd ook als standaard word gebruikt, dacht ik hier aan de SAM-methode. Ik heb dit dan ook gedaan met de ijklijn te make en ik kom als Cx uit= 7ppm. nu moet ik dit maal de verdunningsfactor gaan doen denk ik maar ik weet hier niet juist wat deze is aangezien met 10g gaat extraheren.

Kan iemand me soms hier verder op weg helpen?
MVG

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures