Springen naar inhoud

"gold plating kits"


  • Log in om te kunnen reageren

#1

clemens

    clemens


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 december 2011 - 22:16

Na wat gezocht te hebben op dit form kon ik als Chemie Leek niet een gericht antwoord vinden op mijn vraag zonder te belanden in allerlei vak termen. Vandaar deze post.

Ik ben bezig met een restauratie project van een klassieke racefiets. Op de race fietsen zitten een aantal onderdelen die in goud zijn verguld (zogenaamde jubileum uitgave). Door het gebruik van de fietsen zitten hier en daar slijtage plekken op de onderdelen. Na wat gesurf op het internet vond ik een Engels bedrijf dat "gold platting kits" verkoopt. In eerste instantie leek z'n gold plating kit een een uitermate geschikt voor het bij werken van de beschadigde onderdelen. Maar naar mate ik wat meer op dit onderwerp ben gaan zoeken, komt het allemaal wat dubieus over. Veel van de aanbieders beloven je gouden bergen, na het aan schaffen van een dergelijke kit
(volgens één van de aanbieders " zou er wel 250.000 dollar in het jaar me kunnen verdienen" ). Zit hier een adertje onder het gras? Het ziet er voor mijn doen allemaal een beetje te gelikt en makkelijk uit. Met een kwastje strijk je het goud zo op elk gewenst materiaal. Zoals ik al eerder zei, als het echt werkt is dit een uitermate geschikt gereedschap voor het op lappen van de onderdelen. Als chemie rookie vroeg ik mij af of iemand mij antwoord kan geven op mijn vraag of dit fake is, en mij kan behoeden voor het kopen van een kat in de zak( voor een beetje kit betaal je namelijk al gauw een paar honderd euro). En zijn er misschien alternatieven waar ik na kan kijken?De websites:
http://www.goldsolutionsonline.co.uk/
http://www.goldn.co.uk/

gr,

Clemens

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures