Springen naar inhoud

GC mengsel suikers


  • Log in om te kunnen reageren

#1

mtlb

    mtlb


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 januari 2012 - 15:19

Hallo,

Ik heb een vraagje. Wij hebben in de les een chromatogram gemaakt van x glucose en y fructose om de hoeveelheden kwantitatief te bepalen. Hierbij hebben we eerst x + y/2 sorbitol en y/2 mannitol gevormd. Daarna hebben we deze geperacetyleerd om de vluchtigheid te verhogen en vervolgens een gaschromatogram genomen. Zo konden we door pieken van elkaar af te trekken of te vermenigvuldigen met 2 bekomen hoeveel glucose en fructose we in ons mengsel hadden. Maar hoe moet je dat nu doen als je bijvoorbeeld maltose, fructose en sacharose in je mengsel hebt?

En een tweede vraagje. Via optische rotatie kan je bijvoorbeeld de concentratie aan glucose en sacharose in je mengsel weten door te meten as such en na het toepassen van een invertase. Als je dan de twee vergelijkingen met alfa.l.c/100 en als c je concentratie samenzet, heb je een stelsel van 2 vergelijkingen met 2 onbekenden en kan je dit oplossen. Hoe doe je dit nu als je bijvoorbeeld sacharose, fructose en glucose hebt? Dan heb je toch drie onbekende concentraties en heb je dus 3 vergelijkingen nodig...

Alvast bedankt voor de antwoorden!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures