Springen naar inhoud

- - - - -

Grote veranderingen Chemieforum.nl


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

Jorim

  Jorim


 • >5k berichten
 • 5122 berichten
 • Beheer

Geplaatst op 13 maart 2012 - 22:35

Beste Chemieforum.nl leden en bezoekers,

In het international jaar van de chemie, vorig jaar, bestond Chemieforum.nl alweer acht jaar. Na ruim acht mooie jaren, spannende ontwikkelingen online, meerdere meetings en vooral duizenden vragen en antwoorden is de tijd gekomen voor een grote volgende stap.

De software waarop de site draait en de lay-out zijn verouderd en we willen de activiteiten op Chemieforum.nl naar een hoger niveau tillen. Als team hebben we geconcludeerd dat we dat zelfstandig niet waar kunnen maken en hebben we besloten dat een grondige oplossing noodzakelijk is. Belangrijkste uitgangspunt is, dat de inhoud beslist niet verloren mag gaan.
Chemieforum.nl heeft altijd al goede contacten onderhouden met Wetenschapsforum en na uitvoerig overleg hebben we besloten om onze krachten te bundelen.

Samengevat: Chemieforum.nl zal opgaan in Wetenschapsforum.

Bij Wetenschapsforum wordt er al enige tijd gewerkt aan een nieuwe website en die verandering zal gecombineerd worden met het samenvoegen van onze beide fora. Natuurlijk worden topics, posts en gebruikers overgezet zodat zoveel mogelijk bestaande links en gebruikersnamen behouden zullen blijven. Het domein www.chemieforum.nl wordt een directe ingang voor de scheikundesectie van Wetenschapsforum.

Geen Chemieforum.nl meer, maar 'enkel nog' een scheikundesectie op Wetenschapsforum is niet niks, maar de voordelen zijn groot:
 • We worden gezamenlijk de grootste Nederlandstalige wetenschappelijke community
 • Er komt een frisse site draaiende op actuele, snellere en veiligere software
 • Nieuwe forumfeatures: beter overzicht, WYSIWYG-tekstbewerking, social media integratie, LateX-ondersteuning, meer mogelijkheden binnen je site-profiel et cetera
 • Een grotere (actieve) community die met je meedenkt, discussieert en je vragen beantwoordt of je juist uitdaagt met interessante vragen
 • Een grotere organisatie achter de schermen die zorgt voor meer technische vooruitgang, een nieuwssectie op de site, een periodieke nieuwsbrief en vooral een goede garantie voor de continuÔteit van de site
 • En natuurlijk nog heel veel kleine dingen die ook wij allemaal nog aan den lijve moeten gaan ondervinden
Deze grote stap leidt er ook toe dat er veranderingen in de teambezetting gaan plaatsvinden. Maarten (Beryllium) en Marjanne hebben beiden aangegeven dit een mooi moment te vinden om hun activiteiten als teamlid te beŽindigen en verder te gaan als gewoon lid. Vooralsnog gaan de verdere teamleden (met behoud van functie) mee over naar het Wetenschapsforum.

Op dit moment wordt voorzien dat we in april de samenvoeging met Wetenschapsforum en de vernieuwing van Wetenschapsforum gaan doorvoeren. Hiervan houden we je natuurlijk op de hoogte.

Chemieforum.nl is een mooie community en wij willen iedereen die op wat voor manier dan ook iets voor Chemieforum.nl heeft betekend heel hartelijk bedanken voor alles! Een speciaal dankjewel is er natuurlijk voor de actieve leden en (vertrekkende) teamleden. Zonder jullie was het allemaal niet mogelijk geweest. Heel erg bedankt! Natuurlijk hopen we jullie op Wetenschapsforum allemaal weer met (hernieuwd) enthousiasme terug te zien!

Het gehele Chemieforum.nl team

p.s. reageren kan en mag hier...

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures