Springen naar inhoud

- - - - -

Maantje veroorzaakte richel van Iapetus


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 09 april 2012 - 20:36

Maantje veroorzaakte richel van Iapetus

Geplaatste afbeelding
De maan Iapetus van Saturnus heeft een opvallende richel. Hierdoor lijkt deze maan op een walnoot. Maar hoe komt dit? Wetenschappers beweren dat deze richel is ontstaan door een uit elkaar getrokken maan.

Klinkt u bekend in de oren? Dat kan kloppen, want in december 2010 verscheen er een artikel op Scientias.nl over deze theorie. Toen bleek het onderzoek min of meer in de ‘kinderschoenen’ te staan. De afgelopen twee jaar hebben de onderzoekers Andrew Dombard, Andrew Cheng, William McKinnon en Jonathan Kay meer gegevens verzameld en meer simulaties uitgevoerd om hun theorie hard te maken.

In het paper, dat verscheen in het Journal Of Geophysical Research, staan drie feiten over de richel van Iapetus. Feit 1: de richel bevindt zich exact op de evenaar van Iapetus. Feit 2: de richel bevindt zich alleen op de evenaar van Iapetus en nergens anders. Feit 3: de richel is tot nu toe alleen gevonden op Iapetus.

...

Lees verder: http://www.scientias...n-iapetus/60094

Bron: Scientias

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures