Springen naar inhoud

- - - - -

'Chemo' effectiever met nanodeeltjes


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 09 april 2012 - 20:39

'Chemo' effectiever met nanodeeltjes


Nanodeeltjes kunnen gericht medicijnen tegen kanker afleveren in de tumor, waardoor een hogere dosering mogelijk is. Of het ook patienten geneest moet nog blijken


Slimme nanodeeltjes zijn het wondermiddel van de toekomst, ook in de geneeskunde, maar echte toepassingen zijn tot nu toe schaars. Voor het eerst zijn nu door een groot team van onderzoekers aan diverse Amerikaanse universiteiten de slimme nanodeeltjes getest op mensen.

Het gaat om bolletjes van circa 30 nanometer diameter die docetaxel bevatten, een stof die kankercellen doodt en al gebruikt wordt voor gewone chemotherapie. Elk bolletje is aan de buitenkant bedekt met lange biologische moleculen, die aan hun uiteinden 'haakjes' hebben die zich specifiek hechten aan kankercellen. Ze ontstaan door zelf-assemblage uit een mix van de juiste ingrediënten.
De optimale combinatie van omhulsel en haakjes, die het best wordt opgenomen door de tumor, is gevonden door tientallen varianten uit te proberen.

...

Lees verder: http://www.wetenscha...ffectiever.html

Bron: Wetenschap24

Wetenschappelijk artikel: Preclinical Development and Clinical Translation of a
PSMA-Targeted Docetaxel Nanoparticle with a
Differentiated Pharmacological Profile
J. Hrkach e.a.,

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures