Springen naar inhoud

Voorbereiden op verdere studies


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Soda

  Soda


 • 0 - 25 berichten
 • 6 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 13 april 2012 - 12:48

Hallo iedereen,

Ik zit in het vierde middelbaar en ik zou later graag verder studeren in een natuurkundig georiënteerde richting. Aangezien ik nu nog redelijk veel vrije tijd over heb, zou ik me graag voorbereiden.
Wat lijkt jullie de beste manier om dit te doen? Vooral wiskunde of vooral fysica studeren? Ik heb nu al een aantal populair-wetenschappelijke werken gelezen, maar dit lijkt me vrij nutteloos.
Van het boek Natuurkunde van Douglas Giancoli heb ik de twee delen ter beschikking en ik kan ook aan de cursussen voor wiskunde en fysica in het 5de en 6de middelbaar geraken.

Alvast bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

tjah

  tjah


 • >25 berichten
 • 62 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 april 2012 - 12:57

Giancoli wordt al vrij pittig omdat ervan uit wordt gegaan dat je een fundamenteler begrip hebt van Calculus dan wordt aangeboden in de 4e klas van de middelbare school.

Dit hoeft je echter niet te ontmoedigen want je kan Giancoli gebruiken om een contextueel begrip te krijgen van de natuurkunde. Als je ook een wiskundig begrip wilt krijgen zou ik proberen een boek te verkrijgen waarin Calculus( daaronder valt o.a. differentieren en integreren ) wordt uitgelegd.

Het beste wat ik je kan aanraden is om vooral te doen wat je leuk vindt. Als jij het voor nu leuk vindt om populair-wetenschappelijke werken te lezen zou ik dat vooral blijven doen. Tijdens een studie natuurkunde komen de onderwerpen die in Calculus en Giancoli staan vanzelf aan bod en het belangrijkste is dan dat je genoeg enthousiasme hebt om die onderwerpen tot je te nemen.
Een avond waarop iedereen het eens is, is een verloren avond.
(Albert Einstein)

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures