Wetenschapper ontduikt verkeersboete met fysica

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 10.179

Wetenschapper ontduikt verkeersboete met fysica

Wetenschapper ontduikt verkeersboete met fysica




Wat hebben we nu eigenlijk aan fysica? Nou, u kunt er een verkeersboete mee ontduiken, zo toont fysicus Dmitri Krioukov aan.


Krioukov kreeg een boete van 400 dollar geserveerd nadat hij volgens een politieagent een stopbord had genegeerd. Volgens de agent was het voertuig van de fysicus niet helemaal tot stilstand gekomen. Krioukov liet het er niet bij zitten en schreef een vier pagina tellend paper waarin hij op wetenschappelijke wijze aantoont dat het heel goed mogelijk is dat de politieagent het verkeerd gezien heeft. Met dat paper – met de toepasselijke naam ‘The Proof of Innocence‘ verdedigde hij zichzelf in de rechtbank. En naar verluidt met succes: de rechter vond dat Krioukov niet hoefde te betalen.




Lees verder: http://www.scientias.nl/wetenschapper-ontduikt-verkeersboete-met-fysica/61003


Bron: Scientias.nl
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

Gebruikersavatar
Berichten: 9.240

Re: Wetenschapper ontduikt verkeersboete met fysica

(waarom kunnen ze gee nederlands woord verzinnen voor 'paper', 'dat paper' klinkt zo raar .

Dus, dat wetenschappelijk artikel zou echter nooit door de collegiale toetsing zijn gekomen. Het is combi van niet al te beste aannamens en met grafieken spelen. Zo stelt hij te remmen met 10m/s/s, dit is echter zeer snel. Een normaal mens zou niet met deze snelheid remmen voor een stopbord. Het is ook fout om dat te doen.


Maar hij is waarschijnlijk vrijgesproken doordat er een auto voorstond en de politieagent dus niet met zekerheid kan zeggen dat hij niet stopte.

Berichten: 12.262

Re: Wetenschapper ontduikt verkeersboete met fysica

Creatief gevonden is het in ieder geval wel :)


Nu kennen we hier nauwelijks stop borden, en al helemaal niet op doorlopende wegen (hoogstens als je een T splitsing op komt rijden vanaf de onderkant van de T). Als ze hier zouden staan denk ik eigenlijk dat ik ook maximaal zou remmen en optrekken rond die punten. Bij drempels is het ook vaak flink hard remmen en daarna plankgas, dus ik zou niet weten waarom het bij zo'n bord anders is... behalve dat het idioot aanvoel om een noodstop te maken voor 'niets', iets waar je vast aan went :)
Victory through technology

Gebruikersavatar
Berichten: 10.564

Re: Wetenschapper ontduikt verkeersboete met fysica

Wat deze meneer doet is in principe hetzelfde als wat Diederik Stapel deed: Rommelen met data om een voor zichzelf gunstige conclusie te ondersteunen.

Als de universiteit van San Diego ballen heeft nemen ze dezelfde maatregelen.
Cetero censeo Senseo non esse bibendum

Reageer