Springen naar inhoud

Corrigeren voor leeftijd


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Elke

    Elke


  • >250 berichten
  • 402 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 april 2012 - 10:48

Ik zit met een statistisch probleempje, waarvan ik niet weet hoe ik dat op kan lossen.

Ik wil twee groepen die verschillende screeningsmethode voor gehoorverlies hebben ondergaan (neonataal en distractie) vergelijken op een ontwikkelingsparameter: totaal aantal gesproken woorden (uitslag van een bepaald meetinstrument).
Nu zijn de leeftijden waarop de groepen deze vragenlijst hebben ingevuld echter significant verschillend, waardoor het logisch is dat de ruwe scores ook significant verschillend zijn (een ouder kind kan logischerwijs nameljk meer woorden zeggen dan een jonger kind).
Ik wil dus een toets uitvoeren om te kijken of het resultaat van beide groepen significant verschild, gecorrigeerd voor de leeftijd van de kinderen.

Hoe doe ik dit (in SPSS)?

Het resultaat is niet normaal verdeeld en zou in die zin dus non-parametrisch onderzocht moeten worden (bijv. Mann-Whitney). Dus als het non-parametrisch zou kunnen zou het helemaal mooi zijn, zo niet dan wil ik ook wel weten hoe het meot voor normale verdelingen?

Alvast bedankt!
Destiny is but a word created by man to accept reality

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures