Springen naar inhoud

- - - - -

Hersengolven verraden of u fout gaat maken


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mako

    Mako


  • >1k berichten
  • 1146 berichten
  • VIP

Geplaatst op 21 april 2012 - 11:01

Hersengolven verraden of u fout gaat maken
Geplaatste afbeelding
Het is mogelijk om op basis van hersenscans te voorspellen of mensen fouten gaan maken. Dat toont nieuw onderzoek aan.

Wanneer we moe zijn, veel te verwerken hebben of te maken hebben met stress, dan maken we sneller fouten. En die fouten kunnen we zien aankomen, zo toont onderzoeker Federico Cirett aan. Op basis van hersenscans kan hij tachtig procent van de fouten die mensen door vermoeidheid maken, voorspellen.


Experiment
Dat blijkt uit experimenten met studenten. Cirett bestudeerde de hersenactiviteit van jongvolwassenen terwijl ze het wiskundige deel van de SAT-test maakten. Op basis van de test wordt gekeken of tieners geschikt zijn voor een universitaire opleiding. Cirett achterhaalde hoe geconcentreerd zijn proefpersonen waren en hoe groot de werkdruk voor ze was. Ook stelde hij vast hoe moeilijk de studenten het werk vonden en of ze er gefrustreerd door raakten.


Voorspellen
Cirett analyseerde alle informatie die hij verzameld had. Hij probeerde te achterhalen of de hersenactiviteit – die samenhing met het concentratievermogen en de werkdruk van de studenten – kon voorspellen wanneer zij een vraag correct zouden beantwoorden. En dat lukte. Cirett kon binnen twintig seconden nadat studenten aan een vraag begonnen waren, vaststellen of zij deze juist zouden gaan beantwoorden. En in tachtig procent van de gevallen klopte zijn voorspelling.
Cirett hoopt dat het dankzij zijn onderzoek mogelijk is om studenten nog beter te laten begeleiden. “Als we kunnen detecteren wanneer ze gaan falen, dan kunnen we misschien de tekst veranderen of de vraag omwisselen en ze een andere vraag met een andere moeilijkheidsgraad geven om ze bij de les te houden,” stelt Cirett. Hij benadrukt dat het meten van de hersenactiviteit op dit moment eigenlijk de enige manier is om te weten te komen wat studenten nu echt moeilijk vinden.

Zoals te lezen op Scientias.
Bron
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures