Springen naar inhoud

- - - - -

Overdosis caroteen slecht voor de ogen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 03 mei 2012 - 09:15

Overdosis caroteen slecht voor de ogen Metabolieten gaan werking vitamine A tegen Sommige metabolieten van bčta-caroteen werken vitamine A tegen. Te veel worteltjes eten is dus helemaal niet goed voor je ogen, suggereren Earl Harrison en collega’s (Ohio State University) in een artikel dat later deze week verschijnt in het Journal of Biological Chemistry.
Geplaatste afbeelding
Het zou tevens kunnen verklaren waarom men 20 jaar geleden een proef met bčta-caroteensupplementen voortijdig heeft moeten stopzetten omdat de deelnemers ineens een verhoogde kans op longkanker bleken te hebben. Chemisch gezien is bčta-caroteen een dimeer van vitamine A. In het lichaam wordt het normaal gesproken door een enzym precies doormidden geknipt, zodat je twee vitamine A-achtige moleculen (retinal, om precies te zijn) overhoudt. Een essentieel proces, zeker voor de ogen: retinal is niet voor niets vernoemd naar het netvlies (retina).

...

Bron: C2W

Lees verder: http://www.c2w.nl/ov...en.256625.lynkx

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures