Springen naar inhoud

- - - - -

Zonnebrandcrème vergroot mogelijk de kans op huidkanker


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Cura

    Cura


  • >1k berichten
  • 2966 berichten
  • VIP

Geplaatst op 10 mei 2012 - 18:30

De zomer komt er aan, en menigeen denkt zich goed tegen de hoge dosis zonnestraling te kunnen beschermen door nog eens goed alle stukjes huid in te smeren met zonnebrandcrème. Maar heeft u er wel eens bij stil gestaan wat er nou precies in die vloeibare huidbeschermer zit? Ooit gedacht dat het goedje mogelijk juist een verhoogd risico op huidkanker zou kunnen geven?

Wetenschappers van de Missouri University of Science and Technology ontdekte dat zonnebrand nog wel eens voor grote schade in onze cellen kan zorgen:

In zonnebrandcrème zit zinkoxide. Wanneer dit wordt blootgesteld aan zonlicht dan ondergaat het een chemische reactie. En daarbij komen waarschijnlijk vrije radicalen vrij. Deze proberen zich aan andere moleculen te binden, maar terwijl ze daarmee bezig zijn, beschadigen ze cellen of DNA. En dat kan dan weer leiden tot huidkanker. Hoe langer zinkoxide aan zonlicht wordt blootgesteld, hoe groter de kans op beschadigingen.

Lees hier verder...

Bron: Scientias

Geplaatste afbeelding
(Bron)
Small opportunities are often the beginning of great enterprises. (Demosthenes, 384 BC - 322 BC)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures