Springen naar inhoud

nasa en onderzoek naar psychosomatische stress Respiratory Biofeedback-final.pdf


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

bipo

  bipo


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 14 mei 2012 - 15:28

naar iedereen wie het aan belangt.

Sinds 1988 is er een onderzoek gedaan door een russische wetenschapper die binnenin een empirisch kader onderzoek deed naar vrouwelijke atleten en stress.
Op een gegeven moment kreeg de nasa hier oren naar en meen ik te geloven dat ze het empirische kader hebben overgenomen.

Daar het waarschijnlijk imens veel geld zal kosten om astronauten die terugkomen uit de ruimte terug op te lappen begon ook de nasa die kader uit te bouwen.

Nu op ditzelfde moment ziet het er naar uit dat de nasa begonnen is met het commercialiseren van enkel het empirisch kader.

Verschillende organisaties wereldwijd hebben dit onderzoek gekocht daar de nasa beweert dat het wetenschappelijk onderbouwd is.
Daar ik meen te geloven dat een wetenschappelijk onderzoek toch onderhevig moet zijn aan een empirisch kader alsook een theoretische structuur om als het ware een verantwoording voor te kunnen leggen wanneer het misloopt stel ik me hier toch een paar vragen bij.

Ik heb deze vraag gesteld aan een prof electromechanica die al verschillende onderzoeken van de nasa heeft gevolgt en dit was zijn antwoord.


Ik heb de teksten doorgekeken. Ik vermoed dat er inderdaad geen theoretische achtergrond bestaat en dat men bij NASA een theorie heeft genomen en als black box toegepast op een ander domein om experimenteel te kijken wat eruit komt. Het interesseert NASA niet in de eerste plaats hoe het werkt, wel dat het werkt. En voor dat laatste zijn experimenten altijd beter dan de theorie.

Uit mijn eigen ervaring weet ik dat het soms een aantal jaren duurt vooraleer NASA onderzoeksrapporten worden vrijgegeven. Men wil ervoor zorgen dat andere landen geen competitievoordeel hebben. Vandaar dat het goed mogelijk is dat hierover tot op vandaag nog niets vrijgegeven is en dat we nog wat zullen moeten wachten.

Beste groeten,Ik heb de teksten doorgekeken. Ik vermoed dat er inderdaad geen theoretische achtergrond bestaat en dat men bij NASA een theorie heeft genomen en als black box toegepast op een ander domein om experimenteel te kijken wat eruit komt. Het interesseert NASA niet in de eerste plaats hoe het werkt, wel dat het werkt. En voor dat laatste zijn experimenten altijd beter dan de theorie.

Uit mijn eigen ervaring weet ik dat het soms een aantal jaren duurt vooraleer NASA onderzoeksrapporten worden vrijgegeven. Men wil ervoor zorgen dat andere landen geen competitievoordeel hebben. Vandaar dat het goed mogelijk is dat hierover tot op vandaag nog niets vrijgegeven is en dat we nog wat zullen moeten wachten.

Beste groeten,


Op dit moment zijn we met een paar bevriende psychologen alsook burgerlijke ingenieurs bezig geweest menswetenschappen te linken aan thermodynamika.
Dit is goed gelukt;
Ook ziet het er naar uit dat er binnein het toepassingsgebied van de thermodynamika de mogelijkheid schuil gaat in faseovergangen dat dit gelinkt kan worden aan de psychoanalyse, en deze als het ware een exacte wetenschap maakt.

We hebben al een paar empirische proeven gedaan , maar merke heel sterk dat het kader dat de nasa gebruikt , enkel het ademhalen terug leert beheersen , zie onderzoek, mensen die zware traumas hebben opgelopen, dit wel eens gevaarlijk kan aflopen.

Maar nergens lijken we gehoort te worden.
daarom de reden dat we dit doorsturen in de hoop dat anderen wel weten wat ze moeten doen.

Het onderzoek dat de nasa gekocht heeft noemtRespiratory Biofeedback-final.pdf

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

317070

  317070


 • >5k berichten
 • 5611 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 14 mei 2012 - 22:07

Ik kan hier geen touw aan vastknopen. Het gaat dan ook op slot.
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet
And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign
-Alanis Morisette-

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures