Springen naar inhoud

rotatie bepalen


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Femke255

  Femke255


 • 0 - 25 berichten
 • 3 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 18 mei 2012 - 09:36

Beste

Ik ben bezig met grafen matchen mijn bachelorproef. Deze kunnen geroteerd staan ten opzichte van elkaar. Ik weet welke coördinaten van de ene graaf overeenkomen met welke coördinaten van de andere graaf. Ik ben hiervoor een programma aan het schrijven in C++.
Ik kan dus bijvoorbeeld twee punten kiezen; een van de eerste en een van de tweede dat overeenkomt met dat van de eerste. Nu zoek ik hoeveel graden de tweede dan geroteerd is en over welke as.
Ik heb al een functie geschreven die een afbeelding roteert met een bepaalde as over een bepaalde as. Bijvoorbeeld roteer(1,0,0,pi/2). Deze functie werkt. Nu wil ik dus een functie schrijven waar ik de twee grafen of punten moet ingeven en dan teruggeeft dat er 90° werd geroteerd over de as (1,0,0).
Ik heb al gekeken naar de axis-angle methode, maar bij het narekenen bleek dit niet te kloppen.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

dannypje

  dannypje


 • >250 berichten
 • 651 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 juni 2012 - 17:09

Hi,

ik ben geen specialist, en ik ken de axis angle methode niet. Maar ik vraag me af of het soms ligt aan het feit dat je in 3 dimensies werkt. Als je daarin roteert, moet je ook weten in welk vlak je geroteerd hebt om de hoek te kunnen berekenen denk ik.
In 2 dimensies zou ik een cirkel trekken vanuit punt 1 die punt 2 bevat, en andersom. Waar die cirkels snijden heb je dan een 3e punt van een driehoek, waaruit je de hoekverdraaiing kan berekenen. Maar in 3d is dat niet zo eenvoudig denk ik.

Veranderd door dannypje, 06 juni 2012 - 17:10

In the beginning, there was nothing. Then he said:"Light". There was still nothing but you could see it a whole lot better now.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures