Springen naar inhoud

- - - - -

De waarheid achter evil wenkbrauwen van cartoonschurken


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Cura

  Cura


 • >1k berichten
 • 2966 berichten
 • VIP

Geplaatst op 31 mei 2012 - 11:47

Nieuw onderzoek van de Universiteit van Warwick zou kunnen verklaren waarom de boze wenkbrauwen en puntige kin van een cartoonschurk ons instinctief doen overkomen als een 'bedreiging', zo werd gepubliceerd in een paper voor Emotion.

Psychologen hebben ontdekt dat een naar beneden wijzende driehoek in het gelaat kan worden gezien als een bedreiging. Dr. Derrick Watson en dr. Elisabeth Blagrove zijn overgegaan tot een reeks experimenten met vrijwilligers om te zien of eenvoudige geometrische vormen positieve of negatieve emoties overbrengen op mensen.

Eerder onderzoek door deze wetenschappers toonden al aan dat mensen sneller een negatief gezicht in een menigte kunnen herkennen dan een positief- of neutraal gezicht, en ook dat het moeilijk was om gezichten in het algemeen te negeren.

De onderzoekers vroegen de vrijwilligers van het nieuwe experiment om te reageren op computer gegenereerde beelden. Ze kregen positieve, negatieve en neutrale gezichten te zien, net als driehoeken naar boven, naar beneden, naar binnen en naar buiten. Deze laatste studie toont aan dat neerwaartse driehoeken net zo snel als negatieve gezichten worden opgemerkt.

Dr. Watson zei: "We weten uit eerdere studies dat de eenvoudige geometrische vormen effectief zijn bij het vastleggen van- en het sturen van de menselijke aandacht, vooral als deze vormen aanwezig zijn in negatieve of positieve gezichten. Onze studie toont aan dat in het bijzonder naar-beneden-wijzende driehoeken negatieve emoties overbrengen, waardoor een bedreigingsgevoel sneller tot uiting komt."

Dr. Blagrove voegt daar aan toe: "Als we kijken naar stripfiguren, dan zal de klassieke slechterik vaak wenkbrauwen hebben die in het midden een neerwaartse punt vormen. Daarom associëren we het gezicht met een naar-beneden-wijzende driehoek in het gelaat als een negatief gezicht, en in stripverhalen als een schurk.”

Bron: Medicaldaily

Geplaatste afbeelding
(Bron)
Small opportunities are often the beginning of great enterprises. (Demosthenes, 384 BC - 322 BC)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Onwetend

  Onwetend


 • >250 berichten
 • 307 berichten
 • Verbannen

Geplaatst op 01 juni 2012 - 14:24

Het is me wel eens opgevallen dat in southpark dit hele idee tot in het extreme is uitgewerkt. Vrijwel alle emoties van de personages erin zijn een samenspel van voornamelijk de 2 wenkbrauwen, en daarnaast de mond.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures