Springen naar inhoud

DNA sequencing


 • Log in om te kunnen reageren

#1

moniquesck

  moniquesck


 • >25 berichten
 • 44 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 02 juni 2012 - 16:10

Er zijn twee methodes gebruikt die het menselijk genoom hebben ontrafeld: de methode van het Human Genome Project (HGP) en shotgun sequencing, onder leiding van Craig Venter.
Ik hoop dat de verschillende methodes bekend zijn.
Bij de methode van Human Genome Project wordt het DNA gefragmenteerd en deze fragmenten worden overgezet in BACs. Deze stap wordt overgeslagen in in shotgun sequencing. Nu vroeg ik me af waarom HGP dit wel doet, aangezien je net als shotgun sequencing het DNA direct in kleine fragmenten kan knippen. Bij de shotgun sequencing moet je echter wel meerdere genomen hebben en deze fragmenteren, anders weet je nooit de volgorde van deze gesequencede fragmenten en dit is essentieel om de genoomsequentie te achterhalen.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8398 berichten
 • VIP

Geplaatst op 12 juni 2012 - 17:06

De ene gaat gepaard met minder reads die langer zijn en de andere gaat gepaard met meer korte reads. Waarom de ene de voorkeur heeft over de andere is afhankelijk van de gebruikte sequencing apparatuur.

Je zal je dus in de verschillende sequencing technieken moeten gaan verdiepen. Als dit je interesse heeft kijk dan vooral ook naar Nanopore sequencing (een techniek die volgens de makers in 2 jaar de markt zullen overnemen en de prijs een van sequencing een 10-voud zullen doen verlagen).
"Meep meep meep." Beaker

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures