Springen naar inhoud

Versnelling en krachten van cilinders


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Bas B

    Bas B


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 juni 2012 - 08:12

Hoi,

Ik heb 2 cilinders haaks op elkaar geschakeld. Om een vierkante cyclus te krijgen.

-cilinder1 gaat omhoog
-cilinder2 gaat opzij
-cilinder1 gaat omlaag
-cilinder2 gaat terug opzij

aan de cilinders zit een grijper die potje met een plant van 5 kg pakt.
de cilinders hebben een slag van 16 cm en doen er per beweging 0,6 seconden. Een gemiddelde snelheid van 0,26 m/s. 1 cyclus is 2,4 seconden. De cilinders wegen zelf 1kg.

Ik vraag me af wat de versnelling en vertraging doen met mijn opstelling. Vooral dat het potje met plant niet te veel gaat wiebelen. het zwaartepunt van het potje ligt namelijk onder het punt waar de grijper hem pakt, dus ik heb last van een massatraagheidmoment. Ik wil weten hoe groot deze is.

Ik kan me ook voor stellen dat als mijn systeem eerst naar boven gaat en daarna naar rechts schiet en stopt, dat het moment in de voet van het systeem groter wordt dmv massatraagheid. Ze hebben een kleine demper op het einde, maar ik weet niet precies hoe veel dit is.

Kan iemand mij helpen? ik weet dat het een beetje vaag is, maar kom anders met vragen, dan kan ik die misschien beantwoorden en komen we er samen uit.....

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures