Springen naar inhoud

- - - - -

Amelia Earhart zond na vliegtuigcrash nog radiosignalen uit


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 07 juni 2012 - 21:02

Amelia Earhart zond na vliegtuigcrash nog radiosignalen uit

Een aantal radiosignalen die na de verdwijning van Amelia Earhart te horen waren, blijken toch door Earheart te zijn verzonden. In deze transmissies zou ze regelmatig om hulp vragen en ook aanwijzingen geven over haar locatie.

Earhart, een beroemde Amerikaanse vliegenierster, verdween op 2 juli 1937 tijdens haar recordvlucht om de wereld. Samen met haar navigator Fred Noonan steeg zij diezelfde dag op om naar Howlandeiland te vliegen, een reis van 2556 mijl. Ze arriveerde echter nooit op het eiland. Volgens het onderzoek, geschreven door The International Group for Historic Aircraft Recovery (TIGHAR), blijkt uit de radiosignalen dat Earhart een noodlanding op de Nukumanu-eilanden maakte. De dagen daarop zou zij deze signalen regelmatig hebben uitgezonden vanuit het vliegtuig met daarin pleidooien voor hulp. Totdat het toestel werd meegesleurd door de zee en verdween nog voordat de marine over de locatie heen vloog. Uiteindelijk zouden zij en Noonan gestorven zijn op het eiland, mogelijk aan hun verwondingen of honger.

...

Lees verder: http://www.scientias...nalen-uit/65223

Bron: Scientias.nl

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures