Springen naar inhoud

- - - - -

's Werelds grootste telescoop komt in Zuid-Afrika én Australië/Nieuw Zeeland


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 11 juni 2012 - 09:37

's Werelds grootste telescoop komt in Zuid-Afrika én Australië/Nieuw Zeeland


De leden van de SKA Organisation (de organisatie voor de ontwikkeling van Square Kilometre Array, 's werelds grootste en gevoeligste radiotelescoop) hebben vandaag de voorkeur uitgesproken voor de bouw van SKA met locaties in zowel Zuid-Afrika als Australië/Nieuw Zeeland. In de eerste fase van de bouw van SKA wordt voortgebouwd op de investeringen van deze landen. De SKA-telescoop wordt 50 keer gevoeliger en 10 000 keer sneller dan de beste huidige telescopen. Met SKA kunnen straks de meest fundamentele vragen over ons heelal worden beantwoord. Technologische ontwikkelingen op het gebied van antennes, datatransport, software en rekenkracht maken door SKA een grote sprong voorwaarts. SKA is een internationaal project waarin astronomen, ingenieurs en industriële partners wereldwijd samenwerken. NWO speelt samen met ASTRON een belangrijke rol in het project.

Met SKA kunnen astronomen straks de meest fundamentele vragen over ons heelal beantwoorden. Zo zullen sterrenkundigen SKA gebruiken om onderzoek te doen naar het tijdperk waarin de allereerste sterren en sterrenstelsels zich vormden en hoe het heelal eruit zag na de Big Bang. Ook biedt SKA de mogelijkheid om te onderzoeken of Einstein gelijk had met zijn relativiteitstheorie, wat de aard is van donkere materie en mogelijk zelfs buitenaards leven ontdekken.

...

Lees verder: http://www.nwo.nl/nw...ges/NWOP_8UMJEB

Bron: NWO

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures