Springen naar inhoud

- - - - -

Melkvet verpest darmflora


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mako

    Mako


  • >1k berichten
  • 1146 berichten
  • VIP

Geplaatst op 16 juni 2012 - 17:16

Melkvet verpest darmflora

Geplaatste afbeelding

Eerste logische verband tussen darminfecties en westers voedingspatroon


Melkvet is het voedselingrediënt dat steerds meer westerlingen aan colitis en andere chronische darminfecties helpt. Je mest er namelijk de verkeerde darmbacteriën mee vet, blijkt uit een publicatie in Nature.


Volgens auteur Eugene Chang, van de University of Chicago, is het de eerste plausibele verklaring voor de toename van het aantal gevallen van ‘inflammatory bowel disease’ (IBD) in de westerse wereld.

Het komt er op neer dat die verzadigde melkvetten erg moeilijk afbreekbaar zijn. De lever moet er extra gal voor afscheiden, rijk aan taurine-geconjugeerde galzuren met een hoog gehalte aan organische zwavel. Laat zulke gal nu net het favoriete voedsel zijn van Bilophila wadsworthia, een zwavelreducerende darmbacterie die normaal gesproken zeldzaam is. Dankzij het gal-dieet wordt hij ineens nogal talrijk. En als je immuunsysteem er gevoelig voor is dan wordt het door die bacteriën geactiveerd en krijg je problemen.

...

Lees hier het volledige artikel.
Bron
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures