Springen naar inhoud

- - - - -

Chinese ruimtevaartuig met succes gelanceerd


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mako

    Mako


  • >1k berichten
  • 1146 berichten
  • VIP

Geplaatst op 16 juni 2012 - 17:18

Chinese ruimtevaartuig met succes gelanceerd

Geplaatste afbeelding

China heeft vandaag met succes de ruimtecapsule Shenzhou-9, met aan boord de eerste vrouwelijke Chinese astronaut, gelanceerd.

Dat meldt Xinhua, het Chinese staatspersbureau. Shenzhou-9 werd met een Long March2F-raket gelanceerd. Aan boord bevonden zich Jing Haipeng, Liu Wang en Liu Yang. Laatstgenoemde gaat de boeken in als de eerste vrouwelijke Chinese astronaut die ook daadwerkelijk de ruimte ingaat.
Shenzhou-9 is nu onderweg naar Tiangong-1, een ruimtelab dat China vorig jaar al lanceerde. Eind vorig jaar ging de onbemande ruimtecapsule Shenzhou-8 ook al naar Tiangong-1 en wist de ruimtecapsule zich ook aan het lab te koppelen. Shenzhou-9 gaat hetzelfde doen, alleen is het nu de bedoeling dat de astronauten de capsule handmatig aan Tiangong-1 gaan koppelen.
De missie is heel belangrijk voor China. Het land wil tegen 2020 een eigen ruimtestation hebben. Voor de bouw daarvan moet het land in staat zijn om capsules (onderdelen voor het ruimtestation) aan elkaar te koppelen. En dat oefenen de Chinezen nu onder meer met Shenzhou-9.

Zoals te lezen op Scientias.
Bron
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures