Springen naar inhoud

- - - - -

Wek al lopend energie op met dit nieuwe apparaatje


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mako

    Mako


  • >1k berichten
  • 1146 berichten
  • VIP

Geplaatst op 16 juni 2012 - 17:20

Wek al lopend energie op met dit nieuwe apparaatje

Geplaatste afbeelding
Een nieuwe uitvinding kan batterijen (voor kleine apparaten) wel eens overbodig maken: voortaan wekt u de energie gewoon zelf direct op. En wel met uw knieën.

Engelse onderzoekers hebben een apparaatje ontwikkeld dat energie uit uw bewegingen haalt. Het apparaatje past precies aan de buitenkant van de knie.

Apparaat
Hoe werkt het? Het apparaatje is rond en bestaat uit een ring (aan de buitenkant) en een centraal deel met daaraan vier ‘armen’. Wanneer mensen lopen, gaat de buitenste ring draaien. Deze buitenste ring telt 72 kleine uitstulpingen. Deze bewegen langs de vier armen en die gaan daardoor trillen. Die trillingen worden vervolgens weer omgezet in energie.

Knie
Dat ervoor gekozen is om het apparaatje op de knie te plaatsen, is niet heel verwonderlijk. Tijdens het lopen verandert de hoek van de knie namelijk sterk. Het maakt daarbij niet uit hoe hard u loopt. En die veranderende hoek stelt het apparaatje in staat om veel energie op te wekken.

Geplaatste afbeelding

...

Lees hier het volledige artikel.
Bron
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures