Vreemde uitslag persoonlijkheidstest

Moderator: Rhiannon

Gesloten
Gebruikersavatar
Berichten: 342

Vreemde uitslag persoonlijkheidstest

Een bekende van mij heeft een persoonlijkheidstest (of psychologische test, ik weet het niet precies) gedaan en een van de conclusies was dat "als iemand hulp van hem (die bekende) aangeboden krijgt is het beter dat te weigeren"...

Ik vond deze conclusie nogal vreemd, het klinkt als soort misplaatst eufemisme ofzo. Ik ben nu nieuwsgierig of dit een bekende conclusie/uitkomst is, of mensen dit (her)kennen? En vooral, wat wordt hiermee bedoeld?

Het zou ook kunnen dat het beeld van die bekende nogal (negatief) gekleurd is of dat het uit zijn context getrokken is ofzo, ik weet het niet...

Gebruikersavatar
Berichten: 926

Re: Vreemde uitslag persoonlijkheidstest

Wat vindt die bekende er zelf van ?
nothing will change without a rebel

Gebruikersavatar
Berichten: 2.391

Re: Vreemde uitslag persoonlijkheidstest

irArjan schreef: ma 18 jun 2012, 20:06
Het zou ook kunnen dat het beeld van die bekende nogal (negatief) gekleurd is of dat het uit zijn context getrokken is ofzo, ik weet het niet...


Je kan niet eens stellen dat het uit zijn context getrokken is. Er is gewoon geen context gegeven, dus staat het per definitie zoals het hier staat in geen enkele context.

Zo kan je jezelf 1001 scenario's gaan voorstellen, wat niet meer dan evenzovele gokken zijn.

Je kan naar uitersten gaan en zeggen dat je bekende psychopathische trekjes heeft, en dat achter elke hulp een persoonlijke agenda zit. Maar wat ik hier vertel kan evenzeer grote onzin zijn en kan jouw bekende aan heel andere profielen beantwoorden.
Eric

Gebruikersavatar
Berichten: 1.820

Re: Vreemde uitslag persoonlijkheidstest

Ik vrees dat hier inderdaad niets zinvols op te zeggen is.

Er komen ook spontaan een aantal vragen bij me naar boven:

1) ging het hier om een persoonlijkheidstest/ psychologische test via een niet-officieel kanaal, zoals je er vele kan vinden op internet? Of ging het om een persoonlijkheidstest/ psychologische test bij een erkend psycholoog/ Bachelor in de psychologie? In het eerste geval is de kans reëel dat de test weinig waarde heeft (zie ook hieronder)

2) Is de afgenomen test een valide test of is het een test die niet betrouwbaar en/ of niet valide is? Dit laatste houdt ondermeer in dat de test ernstig onderzocht is geweest en uiteindelijk het label kreeg dat de test objectieve vaststellingen doet en dat de test werkelijk ook persoonlijkheidskenmerken (of het psychologisch kenmerk dat de test aangeeft te meten) meet en niet iets anders meet.

Vele testen die circuleren zijn trouwens niet valide en kunnen dus niet gebruikt worden.

Zoals Eric aangeeft, is er hier minstens ook een context nodig waarin dit ene zinnetje paste. En verder kan je het op diverse behoorlijk uiteenlopende manieren interpreteren (zoals het er nu staat) waardoor je er niks mee aan kan.

((((Niet dat ik nu specialist ben in de diagnostiek rond persoonlijkheidskenmerken/ psychologische kenmerken, maar het zinnetje dat je hier schrijft, klinkt me totaal onbekend in de oren. Dit zou kunnen betekenen dat de test waarvan het zinnetje deel uitmaakt, niet bekend staat als een 'goede, wetenschappelijk onderbouwde test'. Maar aangezien ik zeker ook niet elke goede test ken, kan ik er zeker ook naast zitten.))))

Dido
Ik ben niet jong genoeg om alles te weten...
-Oscar Wilde-

Gebruikersavatar
Berichten: 10.561

Re: Vreemde uitslag persoonlijkheidstest

Hier is inderdaad niets zinvols over te zeggen, en zeker niet in wetenschappelijke zin.

Niet voor niets stellen we in de huisregelsvan dit forum

Niet toegestaan zijn....

Verzoeken om hulp bij persoonlijke medische of psychologische problemen


Of dat nu persoonlijke problemen van een gebruiker of van een "bekende" van die gebruiker, doet er daarbij niet toe. Zie ook de bijsluiter van dit subforum.

Dit topic gaat derhalve op slot.
Cetero censeo Senseo non esse bibendum

Gesloten