Springen naar inhoud

- - - - -

Astero´de die langs aarde scheerde tikje groter dan gedacht


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mako

    Mako


  • >1k berichten
  • 1146 berichten
  • VIP

Geplaatst op 23 juni 2012 - 10:31

Asteroïde die langs aarde scheerde tikje groter dan gedacht
Geplaatste afbeelding

De asteroïde die vorige week langs de aarde scheerde, blijkt nu twee keer zo groot te zijn dan gedacht. Als deze zou zijn ingeslagen, zou dat wereldwijd consequenties gehad hebben.


Dat melden astronomen nadat ze de asteroïde nog eens goed onder de loep hebben genomen. Asteroïde 2012 LZ1 werd op 10 juni van dit jaar ontdekt. En op 19 juni bracht de baan van de asteroïde deze het dichtst bij de aarde. De asteroïde vormde echter geen bedreiging voor onze planeet: zelfs op het moment dat deze zich het dichtst bij de aarde bevond, bedroeg de afstand tussen ons en de asteroïde nog 5 miljoen kilometer (ongeveer 14 keer de afstand tussen de aarde en de maan).

De onderzoekers schatten de grootte van de asteroïde vorige week op zo’n 500 meter. Maar nieuwe waarnemingen wijzen er nu op dat ze zich daarin vergist hebben. De ronde asteroïde blijkt op het ‘dikste’ punt 1 kilometer breed te zijn. “Dit object bleek iets groter te zijn dan verwacht en dat laat zien hoe belangrijk radarobservaties kunnen zijn,” vertelt onderzoeker Ellen Howell.

Als deze asteroïde de aarde zou raken, zou dat wereldwijd consequenties hebben, zo stellen de onderzoekers. Maar, ze hebben ook goed nieuws. Uit de nieuwe waarnemingen blijkt namelijk ook dat de asteroïde de komende 750 jaar geen enkele bedreiging vormt voor de aarde.

Zoals te lezen op Scientias.
Bron
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures