Springen naar inhoud

- - - - -

Google laat computers "zelfstandig" katten herkennen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Typhoner

    Typhoner


  • >1k berichten
  • 2450 berichten
  • VIP

Geplaatst op 27 juni 2012 - 10:35

Een onderzoeksteam van internetgigant Google heeft een netwerk van duizend computers getraind om -zonder hulp van buitenaf- afbeeldingen van katten te herkennen. In totaal werden 16.000 processorkernen met elkaar verbonden op een manier die vergelijkbaar is met de bouw van een biologisch brein.

De 'slimme computer' is gebouwd door medewerkers van Google's X-lab. Het team probeert computers zoveel mogelijk een menselijk brein te laten nabootsen. Die kennis kan bijvoorbeeld van pas komen bij het bouwen en verbeteren van indexeringssystemen voor de zoekmachine, of voor de vertaalmachine Google Translate.

Het computernetwerk kreeg tien miljoen plaatjes uit Youtube-video's voorgeschoteld en ontwikkelde binnen drie dagen zelf een methode om afbeeldingen van katten te herkennen, zonder dat de computers ooit op enigerlei wijze is uitgelegd wat een kat precies is. Het leerproces is vergelijkbaar met hoe een menselijk brein gezichten herkent, hoewel het natuurlijke systeem nog wel vele malen geavanceerder is.

Lees verder

Zoals te zien op DeMorgen.be

Bronnen:
Artikel in de New York Times
Eerste publicatie van het onderzoek
This is weird as hell. I approve.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures