Springen naar inhoud

Hacker worden


 • Log in om te kunnen reageren

#1

wiskundige

  wiskundige


 • >25 berichten
 • 28 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 28 juni 2012 - 22:59

Beste mensen,

Ik heb best wel interesse in computers, maar dan met name in het hacken. Zie dit niet als illegaal hacken, maar gewoon als legaal lekken vinden in een systeem, systemen beter beveiligen etc. Is er een speciale opleiding om hacker te worden? Zoja, welke is dat, zoniet welke opleiding kun je dan het beste doen of hoe kun je het dan het beste leren?

Mvg

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Puntje

  Puntje


 • >250 berichten
 • 316 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 juni 2012 - 01:10

Er zijn wel enkele sites te vinden die dit soort opleidingen aanbieden. Google maar eens op "hacker training" o.i.d. Dan vind je wel wat opleidingen tot 'ethical hacker'. Maar ik weet zeker dat een 'echte' hacker dit soort opleidingen onzin vindt. Het overgrote deel van deze mensen zal het zelf geleerd hebben. Het zijn veelal goede programmeurs die de kunst waarschijnlijk hebben geleerd door te proberen en via communities samen te spannen met andere hackers en zo dus steeds meer te weten komen.

#3

In physics I trust

  In physics I trust


 • >5k berichten
 • 7391 berichten
 • VIP

Geplaatst op 29 juni 2012 - 04:33

Je hebt vast een enorme achtergrond nodig en een heel algemene visie op hoe systemen werken, dus een gedegen opleiding informatica lijkt me een mooi begin.
"C++ : Where friends have access to your private members." Gavin Russell Baker.

#4

Bart

  Bart


 • >5k berichten
 • 7224 berichten
 • VIP

Geplaatst op 29 juni 2012 - 10:53

Beste mensen,

Ik heb best wel interesse in computers, maar dan met name in het hacken. Zie dit niet als illegaal hacken, maar gewoon als legaal lekken vinden in een systeem, systemen beter beveiligen etc. Is er een speciale opleiding om hacker te worden? Zoja, welke is dat, zoniet welke opleiding kun je dan het beste doen of hoe kun je het dan het beste leren?

Mvg


Opleiding informatie met waarbij je je in de master specialiseert in de richting van IT security en software security.
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

#5

Xenion

  Xenion


 • >1k berichten
 • 2609 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 29 juni 2012 - 11:35

Ik geloof niet dat er speciale opleidingen voor bestaan. Er is een groot verschil tussen zélf een lek in een systeem te ontdekken en uit te buiten of een tool gebruiken die op een bekend zwak punt inwerkt. Om dat eerste te kunnen, moet je weten hoe een computer of een netwerk precies werkt. Je zou dus moeten zoeken naar een opleiding in de richting van (Toegepaste) Informatica/Computerwetenschappen met een specialisatie in Netwerken/Security of Ingenieur Elektronica en IT met een dergelijke specialisatie.

Voorbeelden van relevante vakken zijn: Computersystemen, Computer Architecturen, Communication Protocols, Operating Systems & Security, Tele-informatica.

#6

E.Desart

  E.Desart


 • >1k berichten
 • 2391 berichten
 • VIP

Geplaatst op 29 juni 2012 - 15:56

Ik denk dat je hier best goede bronnen voor vindt.

http://hackerspaces....egory/politiek/

De verenigde Nederlandse hackerspaces en organisaties

Helpende hackers

Posted by Karin Spaink on September 21, 2011

In een brandbrief hebben de verzamelde Nederlandse hackerorganisaties afgelopen week de overheid hun diensten aangeboden. Het gaat immers vaak ernstig mis met overheids-ICT. Denk aan de stemcomputers, het elektronisch patiëntendossier, de OV-chipkaart en Diginotar. Denk aan de Belastingdienst die toestaat dat via een willekeurig DigID iemands bank- of rekeningnummer kan worden veranderd, waarna de onverlaten valselijk allerlei toeslagen (huur, zorg, kinderopvang) konden incasseren. Denk aan de talloze lekke overheidswebsites.

Terecht schrijven de hackers dat ‘elementaire beveiligingsprincipes’ structureel niet worden toegepast en dat er sprake is van ‘blind vertrouwen in techniek, gestoeld op onvoldoende begrip van de risico’s. Audits en certificeringen zijn papieren tijgers. Er wordt onvoldoende gekeken naar de systemen zelf en blind vertrouwd op verklaringen van bijvoorbeeld de ontwikkelaars.’

Hackers die zulke fouten ontdekken, durven ze vaak niet te melden. Al snel belanden ze dan zelf in de beklaagdenbank, temeer daar sommige instanties alleen al het verrichten van zulk onderzoek als strafbaar beschouwen.

De Tweede Kamer reageerde plezierig snel en adequaat. Binnen een paar dagen vond viervijfde van de Kamer dat hackers die te goeder trouw beveiligingslekken willen aantonen en die openheid nastreven, dezelfde bescherming verdienen als klokkenluider. Een stap vooruit!


Wat Bart beschrijft aan opleiding is zeker juist, maar dat is ook de opleiding voor de makers van de software die gehackt wordt.
In elk beroep zitten krakken en fanaten die verder en dieper gaan dan de gemiddelde persoon.
Uiteindelijk is het leuk om juist knapper te zijn dan die anderen.
Ik denk dat je in dat wereldje zelf best info kan vinden wat de beste achtergrond is, hoe die te verwerven enz.
Bij die Hackers zitten figuren die als halfgoden beschouwd worden in dat wereldje.
Ik vraag mij soms af of daar ook niet van die halve savanten tussenzitten.

http://hackerspaces....ategory/opinie/

Veranderd door E.Desart, 29 juni 2012 - 16:01

Eric

#7

Revelation

  Revelation


 • >1k berichten
 • 2364 berichten
 • Technicus

Geplaatst op 29 juli 2012 - 16:28

Je kan eens kijken op http://www.hackthissite.org/, een erg leuke site waar je legaal en spelenderwijs een aantal exploits leert begrijpen en toepassen.
“Quotation is a serviceable substitute for wit.” - Oscar Wilde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures