Springen naar inhoud

- - - - -

Tevatron-wetenschappers komen dichter bij Higgs-deeltje


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Typhoner

    Typhoner


  • >1k berichten
  • 2450 berichten
  • VIP

Geplaatst op 02 juli 2012 - 18:02

Helemaal zeker is het niet, maar de nieuwste onderzoeken wijzen er sterk op dat het Higgs-deeltje daadwerkelijk bestaat. Dat meldt het Fermilab zojuist.

Twee dagen voor de sterk geanticipeerde aankondiging van het CERN omtrent de jacht op het Higgs-deeltje publiceerden hun Amerikaanse tegenhangers van het Fermilab met de Tevatron-deeltjesversneller hun nieuwste resultaten.

“Het is een echte cliffhanger,” vertelt woordvoerder Gregorio Bernardi namens het Laboratory of Nuclear and High Energy Physics. “We weten precies naar wat voor signaal we zoeken en we zien sterke indicatoren van de productie en het verval van Higgs-deeltjes. (…) We zijn daar heel opgewonden over.” Zoals gezegd is het bestaan van het Higgs-deeltje nog niet bewezen. Toch lijkt het bijna niet meer mis te kunnen gaan. De kans dat het waargenomen signaal een statistische fluctuatie en dus geen Higgs-deeltje is, is slechts 1 op 550.

Tevatron zoekt naar signalen van het verval van het Higgs-deeltje in een ander gebied dan de Large Hadron Collider (LHC) van het Europese CERN. De wetenschappers van het CERN zullen overigens op 4 juli hun resultaten presenteren en volgens geruchten staan ook zij zeer dicht bij de bevestiging van het Higgs-deeltje.

Vrij naar artikels op Scientas en ScienceDaily
Persbericht van Fermilab

Achtergrond (van NWT)

Veranderd door Typhoner, 03 juli 2012 - 14:20
typo

This is weird as hell. I approve.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures