Ideetje vertaalfunctie

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 2.391

Ideetje vertaalfunctie

Zou het geen ideetje zijn om de Google vertaalfunctie te integreren in WSF?


Ook hier zijn mensen waarvoor Nederlands hun tweede taal is, En het bevat veel info ook interessant voor anderstaligen:

https://translate.go.../manager/?hl=nl


Hier kan je eens spelen met die functie geïntegreerd in een ander Nederlandstalig forum:

http://forum.noiseco...t.com/index.php


Ziet er zo uit (maar kan ook anders): Afbeelding

Volgens de administrator was die integratie zeer eenvoudig.


Het helpt mij ook als ik bepaalde tekst uit het forum eens in een andere taal wil checken.

Het is misschien geen perfecte vertaling maar vaak behoorlijk behulpzaam.


Gewoon info voor degenen die privé eenvoudige vertaalopties willen in hun browser (kopie eigen post elders)
Op dit ogenblik is vertaling van webpagina's en andere dingen uiteindelijk een zeer kleine moeite (en velen, door muziek en films, verstaan Engels wel een beetje).


Ik heb 3 links in mijn linkbar:

http://translate.google.com/

En via hier kan je elke taal naar je linkbalk slepen:

http://translate.goo...ate_tools?hl=nl


Ik heb trouwens via die Google dingen al fora gezien waar zo'n elegante reeks mini-vlaggetjes ergens bovenaan of links staan die die fora automatisch kunnen vertalen naar de taal van de gebruiker. Die behouden +/- de pagina layout.

Dit zou misschien kunnen helpen om het bezoekersaantal te verhogen.

Zou je misschien ook Engelstalige labels (zoektermen) kunnen enteren (misschien in heel kleine lichtgekleurde tekst of zo?).
Eric

Gebruikersavatar
Berichten: 17.659

Re: Ideetje vertaalfunctie

Hoewel ik het in de basis geen verkeerd idee vind, denk ik dat dit maar voor een beperkt deel van de gebruikers echt zinvol is. Het gros is namelijk Nederlandstalig en dat is onze site ook. We richten ons ook primair op Nederlandstalig publiek. We gebruiken natuurlijk wel veel engelstalige bronnen, maar dan heb je natuurlijk niet veel aan een vertaalfunctie op WSF zelf (dat werkt niet op andere sites). De gebruikers zijn dan beter af met een integratie in hun browser, zoals je zelf ook al hebt.

Zeker ook gezien de gebruikersspecifieke aard van deze functie, zou ik zeggen dat een integratie in de browser zinvoller is dan een integratie in het forum.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

Gebruikersavatar
Berichten: 2.391

Re: Ideetje vertaalfunctie

Sorry mensen:


Bovenstaand citaat in mijn post was gewoon een kopie van een vroegere post van mij.

Ik heb nu even die links gecheckt en blijkbaar klopt die 2de link niet meer (gewijzigd door Google), en ik vind de gerelateerde pagina nergens terug. Zal nog wel ergens bestaan, maar vind actuele link niet. Dit maakt het iets complexer omdat je via de Google pagina alleen maar je doeltaal naar je linkbar moest slepen.


Daarom geef ik hierbij de exacte links:


1) Als je gelijk welke webpagina inclusief fora in gelijk welke brontaal wil vertalen naar het Nederlands gebruik de eerste link (kan je een shortcut van maken in je linkbar) en geef die link een korte naam bijvoorbeeld: NL.

Je hoeft niet eens te weten wat die brontaal is, de link zoekt dat zelf wel uit.


Naam die ik link kortweg gaf: NL

Code: Selecteer alles

javascript:var%20t=((window.getSelection&&window.getSelection())||(document.getSelection&&document.getSelection())||(document.selection&&document.selection.createRange&&document.selection.createRange().text));var%20e=(document.charset||document.characterSet);if(t!=''){location.href='http://translate.google.com/?text='+t+'&hl=nl&langpair=auto|nl&tbb=1&ie='+e;}else{location.href='http://translate.google.com/translate?u='+encodeURIComponent(location.href)+'&hl=nl&langpair=auto|nl&tbb=1&ie='+e;};

2) Als je gelijk welke webpagina inclusief fora in gelijk welke brontaal wil vertalen naar het Engels gebruik deze tweede link (kan je een shortcut van maken in je linkbar) en geef die link een korte naam bijvoorbeeld: EN.

Je hoeft niet eens te weten wat die brontaal is, de link zoekt dat zelf wel uit.


Naam die ik link kortweg gaf: EN

Code: Selecteer alles

javascript:var%20t=((window.getSelection&&window.getSelection())||(document.getSelection&&document.getSelection())||(document.selection&&document.selection.createRange&&document.selection.createRange().text));var%20e=(document.charset||document.characterSet);if(t!=''){location.href='http://translate.google.com/?text='+t+'&hl=nl&langpair=auto|en&tbb=1&ie='+e;}else{location.href='http://translate.google.com/translate?u='+encodeURIComponent(location.href)+'&hl=nl&langpair=auto|en&tbb=1&ie='+e;};

Het voordeel is dat als je in een website of op een forum zit, dat je rustig kan browsen doorheen die site of dat forum (ongeacht welke brontaal), en dat je gewoon kan browsen alsof die site of dat forum in je eigen taal gemaakt is.


Je kan ook toggelen tussen de originele brontaal en je eigen taal.


Deze links laten mij toe elke site of forum te bekijken en zelfs browsen zonder beperkingen inzake de brontaal (welke ook, zelfs al herken ik deze niet) EN met behoud van de pagina layout.
Eric

Reageer