Springen naar inhoud

- - - - -

Sensor test op griep-infectie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Typhoner

    Typhoner


  • >1k berichten
  • 2450 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 juli 2012 - 20:44

Diagnose binnen paar minuten duidelijk

grieptest.png
Water uit uitgeademde lucht wordt op een hydrofobe film verzameld en over een elektrode gestuurd. De elektrode is gecoat met antideeltjes, indien deze binden met het virus genereert dit een verandering van de geleiding in het circuit.

In China is een sensor uitgevonden die aan je adem afleest of je griep hebt, of last hebt van een ander virus. En wel binnen een paar minuten, melden ze in het tijdschrift Nano Letters.

Tot nu toe moet je daarvoor genetisch materiaal uit het virus analyseren. Met ‘reverse transcription quantitative polymerase chain reaction’ (RT-qPCR) kan dat heel betrouwbaar, maar het kost wel een paar uur. Meestal gaan artsen dan ook liever af op zichtbare symptomen, en de kans dat ze er met hun diagnose helemaal naast zitten is dan tamelijk groot.

De Chinese sensor werkt met antilichamen tegen het influenzavirus, die worden geïmmobiliseerd op silicium-nanodraadjes. Zodra die antilichamen het virus binden, verandert de elektrische geleiding van de draadjes. Zoiets is eenvoudig te meten.

Lees verder

Zoals te zien op C2W

Publicatie:
Shen, F. et al. Nano Lett. 2012, DOI: 10.1021/nl301516z
This is weird as hell. I approve.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures