Springen naar inhoud

- - - - -

‘Organen-op-een chip’ gaan de markt op


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

    Wien Ee


  • >1k berichten
  • 3133 berichten
  • VIP

Geplaatst op 07 juli 2012 - 15:10

Honderden nagebootste micro-organen op een chip, met minuscule kanalen die als bloedvaten dienen. Ze kunnen de geneesmiddelenontwikkeling naar een hoger plan tillen en dierproefgebruik verminderen. Leidse onderzoekers en hun spin-off bedrijf Mimetas gaan hun ’organs-on-a-chip’ nu op de markt brengen.

Geplaatste afbeelding
Cellen (middelste kanaal) groeien in de Mimetas drie-dimensionale kweekplaat. Ieder kanaal heeft de breedte van ongeveer 2 menselijke haren.

Micro-organen
Wij maken menselijke organen na in microscopisch kleine kamertjes', legt LACDR onderzoeker en medeoprichter van Mimetas Paul Vulto uit. 'Deze "organs-on-a-chip" kunnen gebruikt worden om de werking en toxische neveneffecten van nieuwe geneesmiddelen beter en sneller te bepalen. Ze overbruggen op een unieke, vernieuwende manier de kloof tussen traditionele laboratoriumtests en klinisch onderzoek bij patiënten. Doordat ze sterk op echte menselijke weefsels lijken, kunnen ‘organs-on-a-chip’ een revolutie betekenen voor de ontwikkeling van geneesmiddelen en tegelijkertijd het proefdiergebruik verminderen.'

Lees verder:
Universiteit Leiden
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures