Springen naar inhoud

- - - - -

Hoe je een pil doorlicht


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mako

    Mako


  • >1k berichten
  • 1146 berichten
  • VIP

Geplaatst op 31 juli 2012 - 21:57

Hoe je een pil doorlicht

Geplaatste afbeelding
UV-technieken geven verdeling actieve stof haarscherp aan


Met een combinatie van UV-technieken kun je ongekend nauwkeurig zien waar de actieve stoffen zich bevinden in een pil. En eventueel ook óf ze er in zitten, melden onderzoekers van Purdue University (VS) in Analytical Chemistry.

Zulke metingen zijn vooral belangrijk voor de kwaliteitscontrole. Vrijwel alle pillen bestaan uit een heel klein beetje medicijn in een grote hoeveelheid inert vulmiddel. Zo’n kleine hoeveelheid zo gelijkmatig mogelijk over het vulmiddel verdelen vraagt nog al wat van de gebruikte mengapparatuur. Gaat het niet perfect en zit de actieve stof er in klonters doorheen, dan kan dat gevolgen hebben voor de stabiliteit en voor het tempo waarin het medicijn vrij komt. In het ergste geval bevatten sommige pillen veel meer actieve stof dan andere, wat ronduit gevaarlijk kan zijn.

Je kunt met dergelijke metingen trouwens ook namaakpillen hekennen. Zelfs als die het beloofde medicijn bevatten, mag je verwachten dat de menging beneden peil is - gewoonlijk komen ze immers uit een derderangs fabriek.

...

Lees hier het volledige artikel.
Bron
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures