vetten
Moderator: ArcherBarry
-
- Berichten: 203
vetten
Ik las ergens dat vetten niet worden aangemaakt door stapsgewijze polymerisatie.
Wat wordt hiermee bedoeld?
Is het mogelijk een voorbeeld te geven wat wél zo wordt aangemaakt en hoé vetten dan uiteindelijk wél aangemaakt worden?
Hartelijk dank
Wat wordt hiermee bedoeld?
Is het mogelijk een voorbeeld te geven wat wél zo wordt aangemaakt en hoé vetten dan uiteindelijk wél aangemaakt worden?
Hartelijk dank
[font=Arial, sans-serif]"Physics is just not my thing. "[/font]
- Berichten: 10.561
-
- Berichten: 203
Re: vetten
Triglyceriden, terpenen, vetzuren..
[font=Arial, sans-serif]"Physics is just not my thing. "[/font]
- Berichten: 10.561
Re: vetten
Euh...je kan de vorming van eiwitten en polysacchariden zien als een stap-polymerisatie (polycondensatie) waarbij H2O-moleculen afgesplitst worden.
Vetzuren worden ook gemaakt in een stapsgewijs proces, maar daar wordt steeds een C3 eenheid ingebouwd waarbij weer een enkel C-atoom wordt verwijderd. Het mechanisme is wat ingewikkelder.
Sowieso zijn vetzuren en terpenen te klein om over een polymerisatie te spreken.
Vetzuren worden ook gemaakt in een stapsgewijs proces, maar daar wordt steeds een C3 eenheid ingebouwd waarbij weer een enkel C-atoom wordt verwijderd. Het mechanisme is wat ingewikkelder.
Sowieso zijn vetzuren en terpenen te klein om over een polymerisatie te spreken.
Cetero censeo Senseo non esse bibendum
-
- Berichten: 203
Re: vetten
oké bedankt Ik versta nu toch al beter wat polymerisatie is
[font=Arial, sans-serif]"Physics is just not my thing. "[/font]