Springen naar inhoud

Zout elektrolyse tbc jacuzzi


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Gerard Gielens

  Gerard Gielens


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 03 september 2012 - 16:46

Sinds enige tijd wordt onze Jacuzzie gezuiverd dmv 'zout elektrolyse'. Daartoe wordt Sodium Bromide toegevoegd aan het badwater en ontstaat er Bromine wat het water zuivert. Helaas ontstaat er bij mij een ernstige huidirritatie, al na 2 x baden. Mijn gezinsgenoten hebben nergens last van. De fabrikant van de Sodium bromide -genesis tru blu- beschrijft dat de Sodium bromide een naaste is van gewoon tafelzout. Mijn concrete vraag: zou ik mbv hetzelfde elektrolyse apparaat ook tafelzout kunnen gebruiken, waardoor er wellicht geen huidirritatie optreedt. Ik kom tot deze vraag omdat ik via Google ook bij elektrolyse aanbieders terecht kwam die gewoon zout gebruiken om te zuiveren, met name tbc zwembaden. Dank voor het meedenken.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marko

  Marko


 • >5k berichten
 • 9134 berichten
 • VIP

Geplaatst op 03 september 2012 - 17:19

Het werkingsprincipe van dit product is dat het Br- (bromide) elektrolytisch omzet in Br2 (broom). Dat is een oxidator en reageert met de onzuiverheden in het water. Wanneer je nu natriumbromide vervangt door natriumchloride creëer je een aantal problemen:

1. Bij gebruik van chloride zal de elektrolyse voornamelijk zuurstof opleveren, dat in de praktijk minder goed werkt dan broom;
2. Deels zal ook chloor(gas) ontstaan, dat wel een effectieve oxidator is, maar ook giftig en mogelijk irriterend.

Chloor is bij kamertemperatuur een slecht oplosbaar gas, en zal daardoor uit het bad vervliegen, in tegenstelling tot broom, dat in aanwezigheid van natriumbromide wél redelijk opgelost blijft in water.

Ik zou dus niet aanraden om het bad te zuiveren met een combinatie van elektrolyse en natriumchloride.

Cetero censeo Senseo non esse bibendum


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures