Springen naar inhoud

Kanker bestrijden


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Dominus Temporis

  Dominus Temporis


 • >250 berichten
 • 620 berichten
 • Verbannen

Geplaatst op 03 september 2012 - 21:15

Klein vraagje...Zijn er gevallen waarbij mensen (die leden aan enige vorm van kanker) kanker konden 'vernietigen' zonder iets te doen? Door hun natuurlijke afweersysteem?
Sorry voor deze vrijwel vreemde vraag...
"The only reason for time is so that everything doesn't happen at once." - Albert Einstein

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

druipertje

  druipertje


 • >250 berichten
 • 416 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 september 2012 - 22:31

Zodra wij het beschrijven als kanker volgens mij niet. Het afweersysteem van je lichaam is constant bezig fouten te herstellen en rotzooi op te ruimen. Dus foutief gemaakte (verkeerde functie) cellen worden ook door het afweersysteem aangepakt. beginnende "kanker"cellen worden dus ook opgeruimd, maar helaas niet altijd.

Er is dus wel degelijk een relatie tussen je afweersysteem en de ziekte kanker als je dat bedoelt. HIV-patienten hebben bv meer kans op (bepaalde vormen) van kanker. En werkt over het algemeen de bestrijding van kanker wel beter met een actief afweersysteem, maar echt zelf-genezing van kanker is volgens mij niet beter bewezen dan uit wat sprookjes over Moeder Theresa

#3

Benm

  Benm


 • >5k berichten
 • 9742 berichten
 • VIP

Geplaatst op 04 september 2012 - 00:45

Dat is natuurlijk een lastig punt. Op het moment dat de diagnose 'kanker' gesteld wordt is er normaliter al sprake van klachten, anders komt een patient er niet mee bij een arts. In zo'n situatie is er in de regel toch wel sprake van een redelijke woekering, meestal zichtbaar met het blote oog als het bijv een vorm van huidkanker betreft.

Wellicht is dat het punt waarop het dus al te laat is voor het lichaam om zonder interventie nog te genezen, maar dat neemt niet weg dat het prima mogelijk is een 'losgeslagen' cel op te ruimen voordat er enig symptoom is.

Overigens zullen er ook wel voorbeelden te vinden zijn waarbij de diagnose wel degelijk gesteld is en het toch zonder interventie genezen is. Je kunt je dan natuurlijk afvragen of de diagnose wel correct is geweest.
Victory through technology

#4

anusthesist

  anusthesist


 • >5k berichten
 • 6032 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 04 september 2012 - 06:41

Is helemaal geen gekke vraag. En het wordt beschreven in de literatuur: http://www.ncbi.nlm....bmed/17410036/. Een aantal jaren terug stond in de NTvG ook een casus over een patient wiens tumor volledig in remissie is gegaan op basis van antistoffen tegen tumorcellen. Het probleem hiervan is alleen weer dat die antistoffen weinig specifiek zijn en ook andere cellen herkennen. Zo is het bovenbeschreven anti-Hu syndroom debet aan nare neurologische verschijnselen. Het adagium is: bij anti-tumorale antistoffen is de oncologische prognose beter, maar is de neurologische prognose slechter. Zelfs al gaat een tumor volledig in remissie dan persisteert het paraneoplastische syndroom.

That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures