jeuk

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 773

jeuk

dat je jeuk krijgt door beestjes die over je heen lopen, uitslag en wolle truien snap ik, maar hoe kan het dat je vaak gewoon zomaar jeuk krijgt zonder enkele (makkelijk aantoonbare) reden?

en waarom werkt krabben eigenlijk niet zo? je krijgt er alleen maar meer jeuk van op allerlei plekjes waar het net nog niet zo was (waarom??) en toch MOET je krabben want anders wordt het haast ondragelijk, terwijl juist (bij bv uitslag en wondjes) krabben alleen maar slecht is voor je

hoe werkt dit allemaal??

Gebruikersavatar
Berichten: 4.810

Re: jeuk

Ik heb ooit gezien dat afkoelen van de jeukplaats werkt, en krabben doet dus juist het tegenovergestelde ... door het krabben en wrijven ontstaat er juist meer warmte waardoor de jeuk juist erger wordt. Als de jeuk bv op je arm plaatsgrijpt kan je in het ergste geval je arm onder een straal (koud) water steken :wink:

Berichten: 100

Re: jeuk

Jup. nog nooit gemerkt dat wanneer je een plek hebt die vaak jeukt, bvb in de plooi van je elleboog door eczeem ofzo. als je dan sport en je begint te zweten, ga je zien dat de jeuk echt ondraaglijk wordt en je je vel gewoon van je lichaam wil krabben :roll:

Berichten: 8.614

Re: jeuk

Lees hier meer over (de oorzaken van) jeuk.

Lees hier meer over de remedies tegen jeuk.
Geloof niet alles wat je leest.


Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!

Reageer