Springen naar inhoud

Feochromocytoom (symptomen)


  • Log in om te kunnen reageren

#1

The artist

    The artist


  • >100 berichten
  • 212 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 september 2012 - 16:16

Kan iemand hier misschien eens even toelichten wat de (mogelijke) pijn op de borst juist veroorzaakt bij een toename van de adrenaline en/of (nor)adrenaline productie? Is de toegenomen hartfrequentie hieraan gerelateerd, eventueel optredend tekort van 02 aan de circulatie door hypertrofie van de hartspier na verloop van tijd en de zo ontstane decompensatie.

Alsook de misselijkheid en het braken; is dit puur een reactie op de verhoogde bloeddruk of is dit omdat het lichaam teveel energie verbruikt door een verhoogde NA en A productie en het overtollig/overteerd voedsel zal uitbraken, wat ertoe leidt dat het geen energie meer hoeft te verbruiken bij het aanmaken van o.a. verteringsenzymen? (Vasoconstrictie capillairen e.d. maw lichaam stelt prioriteiten om belangrijkste organen van bloed te voorzien), in welke mate vindt dit hier plaats en/of wat zijn de gevolgen/effecten hiervan op lange termijn.

Bestaat hier ook de mogelijkheid dat nadat de tumor chirurgisch gereseceerd wordt er nog steeds een duidelijke stijging van de bloeddruk merkbaar is door NA en A producerend weefsel afkomstig van de gereseceerde tumor dat mogelijk vergeten was en/of niet kon worden weggenomen?


Dank bij voorbaat :-k

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures