Springen naar inhoud

- - - - -

Oplosbare elektronica


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mako

    Mako


  • >1k berichten
  • 1146 berichten
  • VIP

Geplaatst op 29 september 2012 - 14:50

Oplosbare elektronica
In zijde verpakt implantaat verdwijnt vanzelf als het niet meer nodig is
Geplaatste afbeelding
Buiten het lichaam lost de elektronica zelfs binnen seconden op, wanneer er een druppel water op valt.Uit metalen, metaaloxiden en spinzijde kun je elektronische circuits bouwen die onder de huid zijn te implanteren. Na gedane arbeid lossen deze ‘transient electronics’ op zonder een spoor achter te laten, schrijven Amerikaanse onderzoekers in Science.

De arbeid kan bijvoorbeeld inhouden dat je vlak na een operatie de wond elektrisch verwarmt om infecties tegen te gaan. Je stelt de chemische samenstelling dan zo in dat de elektronica zo langzaam oplost dat ze blijft werken totdat het ergste infectiegevaar is geweken. Bij ratten is dit al met succes uitgeprobeerd.

Maar er zijn ook al transistoren en sensoren van gemaakt, en zelfs een oplosbare lichtgevoelige camera-chip van 8 bij 8 pixels. Uiteindelijk willen de onderzoekers het principe dan ook vertalen naar toepassingen buiten de biomedische sfeer. Ze dromen al hardop van mobieltjes die na gebruik composteerbaar zijn.

...

Lees hier het volledige artikel.
Bron
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures