Springen naar inhoud

PWS elektromagnetisme • Log in om te kunnen reageren

#1

BW1996

  BW1996


 • >25 berichten
 • 51 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 oktober 2012 - 16:27

Hallo forumleden,

We zijn vandaag op gesprek geweest met de begeleider voor ons pws, we zijn niet heel ver gekomen want we hadden nog niet een concreet onderwerp... We hadden in gedachte elektromagnetisme, en dan gewoon diep op de basics ingaan maar dit was te simpel... Dus nu zitten we met het probleem dat we binnen nu en vanavond een goed plan moeten hebben, dus wij zijn aan het brainstormen gegaan. We dachten sowieso aan iets practisch, maar het moet ook niet onhaalbaar worden, op financieel gebied en ook moet het theoretisch haalbaar zijn. We hebben een paar ideeen langs zien vliegen: railgun, Coilgun, elektromagnetische lift, een zweeftrein maken via elektromagnetisme zoals deze ook in de hedendaagse maatschappij werkt(misschien ook nog via zonnenenergie, maar dit is moeilijk want we komen niet zo maar aan zonne energie omzetters), zonnenstormen op minischaal(lijkt ons niet heel reeel, maar zet hem er toch maar even bij) en dat was het zo'n beetje. Heeft iemand anders een goed idee, een niet heel oppervlakkig? Of misschien wat aanpassingen aan de reeds opgenoemde ideeen? Misschien iemand met ervaring die een pws over elektromagnetisme heeft gehouden? We weten echt niet wat we moeten doen en of het ook haalbaar is... Alle info is welkom!

Mvg,

BE1996

Don't get used to your life because you will become blinded by it.


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

kingtim

  kingtim


 • >25 berichten
 • 68 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 oktober 2012 - 21:38

Inductie vind ik altijd wel een leuk onderwerp. Misschien de moeite waard om daar ook even naar te kijken voor onderwerpen? (maak je eigen inductieverwarmplaat(je), wat kan je er wel/niet mee?)

#3

BW1996

  BW1996


 • >25 berichten
 • 51 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 oktober 2012 - 11:27

Hallo kingtim,

We hadden dit ook in gedachten, maar dit was niet echt slim omdat we het hoofdstuk dat over inductie gaat nog niet behandeld hebben, dan zou het meer theorie worden dan praktijk...

Mvg,

BW1996

Don't get used to your life because you will become blinded by it.Also tagged with one or more of these keywords: natuurkunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures