Springen naar inhoud

Tumoren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Cura

    Cura


  • >1k berichten
  • 2966 berichten
  • VIP

Geplaatst op 14 oktober 2012 - 11:28

Tumors arise with great frequency, especially in older animals and humans, but most pose little risk to their host because they are localized and of small size. We call such tumors benign; an example is warts.

Bron: Molecular Cell Biology

Bij defecten in de checkpoints van het mitotische proces bestaat de kans op het ontwikkelen van vele tumorcellen, die in plaats van opgeruimd te worden doordat ze een foutje bezitten, zich blijven vermeerderen. Een goedaardige kan dan een wrat zijn, een kwaadaardige kanker.

Nu vraag ik me af of je aan de hand van het aantal en soort wratten bij een ouder persoon kunt opmaken of deze een grotere kans heeft op het ontwikkelen van een kwaadaardige tumor (kanker).

Het is wellicht wat ver gezocht, maar het gaat in principe toch om het defect in hetzelfde proces...alleen de ene tumor blijkt goedaardig- terwijl de andere kwaadaardig is. Uiteraard krijgt iedereen op den duur wel een keer (ouderdoms)wratten, maar wellicht valt er wel iets af te leiden?

NB: Het gaat me nog niet zozeer om wratten die zijn ontwikkeld door een virus, maar puur door checkpoints die natuurlijk defect zijn.
Small opportunities are often the beginning of great enterprises. (Demosthenes, 384 BC - 322 BC)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures