Springen naar inhoud

Het enzym aromatase (aromatase-inhibitoren)


  • Log in om te kunnen reageren

#1

The artist

    The artist


  • >100 berichten
  • 212 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 oktober 2012 - 12:28

Naar aanleiding van een presentatie over aromatase-inhibitoren en na wat opzoeken had ik graag wat verduidelijking over het volgende (welk voor mij een compleet nieuw onderwerp is):

"Aromataseremmers werken niet als de eierstokfunctie nog intact is en worden dus niet gegeven aan vrouwen vóór de overgang."

Dus men bedoelt hier dat aromatase enkel geproduceerd wordt wanneer de oestrogeenproductie van de eierstokken uitvalt (m.n. in de menopauze), klopt niet? Of is de aangehaalde tekst gewoon niet correct en bedoelen ze dat het niet werkzaam is omdat er gewoon nog steeds oestrogenen worden geproduceerd door de eierstokken en daarom het zinloos is aromatase-inhibitoren in te nemen, en niet zozeer dat het "niet werkt", want het zal dan wel de synthese van oestrogenen verhinderen niet? Zal de totale oestrogeenproductie dan ook aanzienlijk lager zijn of is dit verwaarloosbaar?Groeten

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures